A Jobbik kedvenc elemzője összevissza beszél

Török Gábor politológus beszélget Kovács Gábor újságíróval Budapesten 2014. szeptember 30-án
Török Gábor politológus beszélget Kovács Gábor újságíróval Budapesten 2014. szeptember 30-án
Vágólapra másolva!
Török Gábor nem először értékeli úgy a helyzetet, hogy a Fidesz vezető szerepe a végét járja, csak rendre más szavakat használ hozzá. Eddig nem sok minden jött be neki, úgyhogy Vona Gábor és Simicska Lajos tovább bosszankodhatnak - írta a Figyelő. 
Vágólapra másolva!

Friss-ropogós interjút olvashattunk Török Gáborral, a Jobbik kedvenc „pártatlan" elemzőjével a 24 oldalán. Török Gábor, aki arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az „egyrészt, másrészt" fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté.

Az objektív elemző, aki szabadidejében Vona Gábor évértékelő beszédét reklámozza Facebookján,

úgy értékelte a mostani helyzetet, hogy „a levegőben azt érezni, ez már a hanyatló korszaka a Fidesz-világnak".

A Figyelő cikke szerint Török nem először szövi elemzésszagú jóslataiba saját vágyait. 2015-ben úgy fogalmazott, az "elmúlt négy évben jól működő centrális pártrendszer – egy domináns párt és tőle jobbra és balra egy-egy esélytelen közepes – recseg-ropog". Amikor a Fidesz támogatottsága ismét növekedni kezdett, ügyesen kibújt egy mondattal a hurokból, elkerülve ezzel az aktuális Szürke Kardigán-díjat: „Recseg-ropog, de még nem omlott be".

Török Gábor meglehetősen következetlen az elemzései során Fotó: Szabó Gábor - Origo

Csak hát a Fidesz szavazói most is megvannak, de nem féltjük Törököt, három hónap múlva, ha esetleg feltesznek neki egy ezzel kapcsolatos kérdést, ebből is ki fog bújni. Ha máshogy nem, beveti a Török Gábor-i "egyrészt, másrészt" leforduló cselt, és minden mehet tovább. Mellesleg hanyatló korszakot vizionálni egy hónappal az után, hogy arról beszélt, "a választás tétje a Fidesz-győzelem mértéke", meglehetősen következetlen.