Anyja szerint nem a fia gyilkolt Tatabányán

2018.03.04. 13:07

„Valami köze volt hozzá, de nem ölt embert, az biztos" - mondta a bíróságon annak a fiúnak az anyja, aki a vád szerint két hajléktalant halálra vert Tatabányán. A nő a vallomása közben elsírta magát - hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

Vallomása közben rá sem nézett a fiára a nő, de elsírta magát, amikor a fiú kiskoráról beszélt. Az a helyzet, hogy mindig őt bántották. Inkább hagyta magát, mert mindig kilógott a sorból- mondta az anya a bíróságon. Állítása szerint visszahúzódó gyerek volt a fia, a kapcsolatukat viharosnak jellemezte.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A vád szerint a 15 éves fiú két hajléktalant gyilkolt meg Tatabányán. A gyilkosság estéjén anyja engedte le a barátaival a fiút, de nem ért haza időben, ezért belülről bezárta az ajtót, hogy hallja, ha a fia hazaér - hangzott el a Tények péntek esti műsorában. Kérdeztem tőle, hogy kisfiam hol voltál? Anya, csak itt voltam a ház mögött, interneteztem- mondta vallomásában a nő.

Egy ideig a fiú is hajléktalan akart lenni, ebben az időszakban nem fürdött. Később megalázott egy hajléktalant, mert az korábban egy szöges léccel megütötte a combját. Máskor viszont segített az utcán élőknek, például takarót vitt nekik.

A tárgyaláson kiderült a fiúról, hogy antidepresszánsokkal kezelték. A pszichológus és elmeorvos megállapította, hogy képes felmérni, hogy mit csinál. A támadások motivációjánál pedig az elfojtott feszültség is közrejátszhatott. A tárgyalás májusban folytatódik.

Ahogy azt az Origo is megírta, 2017 áprilisában egy fiatal fiú különös kegyetlenséggel megölt két hajléktalant Tatabányán. A gyilkos a barátaival töltötte az estét, majd hazafelé egy buszmegállónál vert halálra egy férfit, majd később egy kerthelységben végzett egy másik hajléktalannal.