G. Zsolt biológia szakkörön élő csibét boncoltatott a tanítványaival. A tanár akár hét és fél évre is börtönbe kerülhet- írja a Bors.

Egy nyilvánosságra került felvétel szerint G. Zsolt élő csibét boncoltatott a diákjaival a biológia szakkörön a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban. A Bors információi szerint éveken át boncoltak állatokat a foglalkozáson.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Sokan nem csak a Frankensteinnek elnevezett tanárt, hanem az iskola vezetőségét is felelősnek tartják.

A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az állatkínzásért alapesetben két év börtönbüntetést lehet kapni, ha az állatnak különös fájdalommal és szenvedéssel jár a kínzás, akkor három év a maximálisan kiszabható büntetés.

A lap által megkérdezett jogi szakértő szerint ez súlyosabb eset, mivel a tanár a tanulókat bevonva végezte a kísérleteket, ami rossz hatással lehetett a diákokra.

Vizsgálandó, hogy rendszeresen boncoltak élő állatot vagy csak egyszer. Emellett felmerülhet a kiskorú veszélyeztetése gyanúja is, amiért egytől öt évet lehet kapni. A kettőt összevonva, halmazati büntetésül akár hét és fél év börtönnel is sújthatják- mondta a Borsnak dr. Kamarás Péter.