Gyurcsány Ferenc újra védelmébe vette Czeglédyt

Czeglédy
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, péntek este ismét őrizetbe vették Gyurcsány Ferenc korábbi ügyvédjét, Czeglédy Csabát. Írtunk arról is, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezni fogja Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását. A volt miniszterelnök a Facebook-oldalán azóta már kétszer is védelmébe vette a 6 milliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédyt, és szokásosan "koncepciós pert" kiabált. A kérdés, hogy miért próbál mentegetni egy ilyen embert egy volt miniszterelnök. Vajon milyen információk birtokában lehet az újfent lecsukott Czeglédy? Esetleg valamely általa képviselt ügy során kerülhetett a Gyurcsány családra nézve kompromittáló információk birtokába, vagy esetleg az Altus és a Humán Operator közötti 200 milliós átutalások miatt érzi sajátjának az ügyet a volt kormányfő?
Vágólapra másolva!

Szanka Ferenc, a Csongád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta szombaton az MTI-nek, hogy a főügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított politikus ügyében, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt, Czeglédy Csaba mentelmi jogát pénteken.

Czeglédy Csaba bilincsben Forrás: Szegedma.hu

Gyurcsány furcsa "védőbeszéde" Czeglédy mellett

Gyurcsány Ferenc Czeglédy tegnapi őrizetbe vétele óta már kétszer is a Facebook-oldalán vette védelmébe a súlyos bűncselekményekkel vádolt szombathelyi exügyvédet.

„Csabát visszavitték. Őrizetbe helyezték, pedig nyilvánvalóan nem szökik. Ha akart volna, megtehette volna. Nem tette. Elment a Választási Bizottság ülésére. Nem külföldre indult, hanem tv-be ment.
Van még kétely? El akarják hallgattatni. Félnek tőle."

Nos, azért nem árt megemlíteni, hogy ügyészség álláspontja szerint igenis fennállnak Gyurcsány volt ügyvédje esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsítása, a szökés és a bűnismétlés veszélye is.

Sőt kifejtették azt is, hogy Czeglédy esetében az eddig a gyanúsításban nem szereplő újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült.

Gyurcsány felidézi Czeglédy Kálmán Olgánál előadott magát mosogató hazugságát, hogy valójában a hatóságok Gyurcsányra nézve terhelő vallomás kicsikarásán dolgoztak Czeglédy esetében, ami nyilvánvaló hazugság. Persze a végén megfejeli Gyurcsány egy kis „koncepciós perezéssel" is monológját és így fejezi be: „Harcolj Csaba!"

Egy második bejegyzésben a volt miniszterelnök újra egy ingerült és szitkozódó megnyilvánulást tett közzé Facebook-oldalán szintén Czeglédy védelmében, és így fenyegetőzött: "A helytartók érzik a vesztüket. Ezért minden mértéket elvesztettek, minden határt átléptek. Jön még kutyára dér."

Gyurcsány Ferenc Forrás: Csudai Sándor - Origo

Czeglédyt azzal gyanúsítja a nyomozó hatóság, hogy sokmilliárd forintos kárt okozott a magyar államnak, az általa vezetett Human Operator Zrt-n és köré szerveződő céghálózaton keresztül.


A gazdasági csalást a rendőrség kezdte kutatni, az ügyet a közelmúltban egyesítették a NAV-nyomozással. Ennek a lényege, hogy az alapos gyanú szerint a Human Operator több mint fél évig működött úgy, hogy a folyószámláin egy fillér sem volt, hogy a tartozásokat ne tudják végrehajtással behajtani.

Mit tudhat Czeglédy, ami miatt ennyire védi Gyurcsány?

Felmerül tehát a kérdés, hogy miért vesz a védelmébe egy ilyen súlyos bűncselekményekkel vádolt embert egy bukott miniszterelnök. Vajon mit tudhat Czeglédy, ami miatt ennyire fontos Gyurcsánynak az ő személye.

Előfordulhat, hogy az ügyvédjeként számos, vélhetően Gyurcsányra nézve kompromittáló információ birtokában van Czeglédy, amit a volt miniszterelnök mindenképp titokban akarhat tartani?


Beszámoltunk arról, hogy Gyurcsány több ügyében, A DK elnökéről szóló fikciós film miatt indult perben és az úgynevezett szakdolgozatbotrányban is Czeglédy próbálta kedvező helyzetbe hozni Gyurcsányt, de Czeglédy képviselte Gyurcsányt, a volt miniszterelnök Orbán Viktorral szemben indított az Altus Zrt.-ről tett egyik kijelentése miatti per során is.

Mindemellett emlékezetes az is, hogy Gyurcsány feleségének cége, az Altus Zrt. gyanús kölcsönöket adott Czeglédy – a fenti bűncselekmények gyanújával érintett - cégének, a Human Operatornak összesen 200 millió forint értékben, amely miatt Dobrev Klárát tanúként hallgatta ki az adóhatóság tavaly.


Így elgondolkodik az ember, hogy vajon Gyurcsány azért veszi-e ennyire védelmébe a 6 milliárdos költségvetési csalással gyanúsított exügyvédet, mert az olyan információkkal bír, amelyek rá vagy családjára, esetleg céges ügyeire nézve problémásak?