Gyurcsány elismerte, hogy kapcsolatba lépett Czeglédyvel

Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2018. január 27. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 14. évértékelő beszédét tartja Budapesten 2018. január 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Gyurcsány válaszolt Budai Gyula felvetésére. A bukott miniszterelnök Facebook-oldalán tette közzé Budai Gyula Fideszes országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján felvetett kérdésre adott válaszát, miszerint bizony kapcsolatba lépett az egy napot szabadlábon töltő, sokmilliárdossal csalással gyanúsított ügyvédjével, Czeglédy Csabával.
Vágólapra másolva!

Budai szombati sajtótájékoztatóján arra szólította fel a baloldali pártvezéreket, így Gyurcsányt is, hogy mondják el, találkoztak-e, kapcsolatba léptek-e a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Czeglédy Csabával, annak egynapos szabadlábon tartózkodása alatt.
Gyurcsány a következőket tette közzé Facebook-oldalán: „Budainak üzenem: igen."

Tehát a bukott miniszterelnöknek esze ágában sincs tagadni a sokmilliárdos csalással meggyanúsított, börtönben ülő Czeglédy Csaba ex-ügyvéddel való találkozását, vagy a vele való kapcsolatba lépést.

Mint, ahogy azt már korábban az Origo már megírta, feltűnő, hogy Gyurcsány mennyire védelmébe vette Czeglédyt, és már-már hisztérikus Facebook-bejegyzésekben állt ki a bukott ügyvédje mellett, aki számos esetben védte.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Forrás: MTI/Mohai Balázs

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Molnár Gyula MSZP-elnöknek, Karácsony Gergelynek, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének és Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének válaszolnia kell arra, hogy kapcsolatba léptek-e Czeglédy Csabával, amíg az ügyvéd egy napig szabadlábon volt.

Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a bizonyítékokat, amelyek a büntetőeljárásával kapcsolatban keletkeztek, eltüntesse, és az ügyben érintett politikustársaival egyeztessen,

mondta Budai. A képviselő szerint az előzetes letartóztatás fő oka, hogy a gyanúsított ne tudjon összebeszélni társaival, így ne tudja meghiúsítani az eljárást.

Ezek az elvek súlyosan sérültek azzal, hogy Czeglédy Csaba szabadlábra került

- fogalmazott Budai Gyula, aki úgy véli: a joggal való visszaélés tipikus esete, hogy a politikus országgyűlési képviselő-jelöltként mentelmi jogot szerzett, így elhagyhatta az előzetest.

Budai Gyula szerint az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédy Csabának. Nem véletlen szerinte az sem, hogy - mint hozzátette - a "maffiabaloldal" ügyvédjének mentelmi jogával kapcsolatos nemzeti választási bizottsági ülésen az MSZP-Párbeszéd által delegált testületi tag is úgy szavazott, hogy ne függesszék fel a politikus mentelmi jogát.

Most pedig egyértelműen elismerte a bukott miniszterelnök, Gyurcsány, hogy kapcsolatba lépett az egy napot szabadlábon töltő Czeglédyvel. Most már csak az a kérdés, hogy vajon miről beszélgettek.