Szitkozódva ismerte el a bukott miniszterelnök, hogy kapcsolatba lépett a börtönből egy napra kiengedett Czeglédy Csabával, derül ki a 888.hu cikkéből.

Budai Gyula felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, adjon választ arra, miről egyeztetett Czeglédy Csabával, a "maffiabaloldal" ügyvédjével. A baloldali korrupciót feltáró képviselő ellen Gyurcsány Facebook-posztban kelt ki a 888 beszámolója szerint, többek között így, ilyen stílusban:

Forrás: 888.hu

A 888 telefonon érte utol Budait, akitől megkérdezték, hogy mit gondol Gyurcsányról, a bukott miniszterelnök lelki világáról. Budai szerint Gyurcsány írásából egyértelműen kiolvasható, hogy primitív személyiségi szerkezete narcisztikus jelelmével párosul. Zavarodott és kaotikus gondolkodású ember - mondta.

A politikus kifejtette, hogy már 2005 óta azon dolgozik, hogy feltárja Gyurcsány felelősségét a Sukorói telekcserében, Czeglédy Csaba esetét pártfinanszírozási ügynek tartja. Szerinte ő nemcsak a maffiabaloldal ügyvédje, hanem ő a pénztárnok is, Czeglédyn keresztül jutottak el a baloldal által lenyúlt pénzek az MSZP és a DK pártkasszájába.

A politikus elmondta, hogy szerinte

Czeglédy egy köztörvényes bűnöző!

Czeglédyt költségvetési csalás miatt már korábban is elítélték. Amíg egy napra kiengedték a börtönből, Gyurcsánnyal fel is vették a kapcsolatot, ezt Budai Gyula felszólítására maga Gyurcsány ismerte el.

A fideszes országgyűlési képviselő Gyurcsány Ferenc mellett, az MSZP elnökét, Molnár Gyulát és a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt is arra szólította fel, hogy nyilatkozzanak, mikor és hol találkoztak Czeglédy Csabával, és miről beszéltek.

Budai szerint egy dologban igazat mondott Czeglédy Csaba, hogy az ő tulajdona az ausztriai titkos széfben lefoglalt 1 kilogramm aranytömb.

A maffiabaloldal nem csak lop és csal, hanem hazudik is reggel, délben, este

- jelentette ki Budai Gyula.

Sokmilliárdos csalással vádolják, védi az ellenzék

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett - hatmilliárd forintot meghaladó - költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát csütörtökön engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezni fogja előzetes letartóztatásba helyezését.

Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt), ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben, Gyurcsányt is képviselte számos alkalommal, a bukott miniszterelnök azóta sem győzi védeni a börtönbe visszavitt emberét, akinek a kezét valami rejtélyes oknál fogva nagyon szorongatja még mindig az ellenzék.