Gyurcsány elkísérte a sokmilliárdos csalással gyanúsított Czeglédyt a bíróságra - videó!

Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
A Pesti Srácok készített erős videót a Czeglédy Csaba előzetes tárgyalása előtti DK-s performanszról, amelyen a párt vezető arcai tették tiszteletüket. A látványos kiállás feltehetően nem véletlen, sőt megdöbbentő. Öt héttel a választás előtt, így kiállni egy hatmilliárdos csalással gyanúsított, korábban jogerősen elítélt ügyvéd mellett, több mint furcsa. Erről egyébként már tegnap is elgondolkodtunk. Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője egyenesen úgy fogalmazott, hogy Czeglédy az MSZP és a DK közös titkos pénztárnoka.
Vágólapra másolva!

A „tömeg" jóval szolidabb és csendesebb volt, mint vasárnap Budapesten – jellemezte a megmozdulást a Pesti Srácok. Sokan Pesten sem voltak, nagyjából 150-en, csak a hőbörgés volt hangosabb. Gyurcsányéknak kiemelten fontos lehet Czeglédi személye, mert a párt következő vezetői jelentek meg:

  • Gyurcsány Ferenc, felesége Dobrev Klára,
  • Molnár Csaba EP-képviselő, a DK alelnöke is személyesen elutazott Szegedre.

A videó itt tekinthető meg:

Emlékezetes, hogy Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt csütörtökön engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását.

Czeglédy Csaba letartóztatása ellen szervezett tüntetés a Szabadság téren 2018. március 4-én, a képen Lendvai Ildikó volt MSZP-elnök, de a párt jelenlegi második számú vezetője is ott volt Forrás: Origo

Az ügyben Budai Gyula tartott sajtótájékoztatót, aki úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc hétfőn is rohant Czeglédy Csabához. A DK elnöke délelőtt a Szegedi Járásbíróság épülete előtt nyilatkozott, ahol Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása ügyében dönt a nyomozási bíró.

– mondta Budai Gyula. Szerinte ezért gyűjtöttek neki ajánlásokat is és akarták a mentelmi jog mögé bújtatva kihozni az előzetes letartóztatásból.

A fideszes képviselő ismét felszólította a DK elnökét, hogy adjon választ arra, miről egyeztetett Czeglédy Csabával. Molnár Gyula MSZP-elnököt és Karácsony Gergelyt – akit a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjének nevezett – pedig arra hívta fel, hogy nyilatkozzon: mikor és hol találkozott Czeglédyvel.

A bíróság végül elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Erről itt olvashat bővebben!