Hazudott és hamisított: elítélték a Simicska-Index egyik újságíróját

2018.03.06. 15:01

Elítélte a bíróság Simicska Indexének újságíróját, Nyilas Gergelyt, mert okiratot hamisított, és megpróbálta félrevezetni a hatóságot. Az ítélet jogerős, megrovásban részesítették, és a perköltség megfizetésére kötelezték.

Az oligarcha propagandistája 2015 augusztusában azt hazudta a magyar határrendészetnek, hogy kirgiz menekült. Győrött papírt hamisított annak érdekében, hogy a menekültügyi hatóság vegye őt nyilvántartásba, írja a Jobbik pártlapja, az Index.

A Nyomozó Ügyészség eredetileg megrovásban részesítette Nyilas Gergelyt, de ő panaszt emelt, így az ügy a bíróságon folytatódott.

A Győri Járásbíróság 2016 novemberében, elsőfokon szintén megrovásban részesítette Simicska újságíróját, és 13 ezer forintnyi perköltség megfizetésére kötelezte.

Nyilas ügyvédje, Simicska indexes helytartója, Bodolai László ezt követően ismét fellebbezett, így került az eset a törvényszékre.

A Győri Törvényszék ma reggel a hatóságok félrevezetése és okirathamisítás miatt elítélte az újságírót. Újból megrovásban részesítették, és kötelezték a perköltség kifizetésére.

Mint az Index cikkéből kiderül, az ítéletet persze nem fogadják el, és egészen az Alkotmánybíróságig, sőt Strasbourgig szaladnának miatta.