Gyurcsány bevallotta: teljes káoszra készül az ellenzék

Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ellenzéki győzelem esetén teljes káosz és válság jönne.

Gyurcsány Ferenc leleplezte saját magát, egy interjúban ugyanis kijelentette: elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után.

Káosz, válság,

elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után

- ezt ismerte el Gyurcsány Ferenc egy rádióinterjúban. A DK elnöke szerint ez nem lenne probléma, hiszen más országok is kibírták már stabil kormány nélkül. Ha az ellenzék nyerne áprilisban, meg kellene ismételni a választást – mondta Gyurcsány Ferenc a Civil Rádióban.

Teljes káoszt hozna a Gyurcsány-Vona összeborulás Forrás: MTI

A DK elnöke szerint egy esetleges ellenzéki győzelem után az ellenzéki pártok képtelenek lennének megegyezni egymással, ezért kellene újabb választásokat kiírni. A volt miniszterelnök szerint csak sötétben lehet tapogatózni, de az biztos, hogy átmeneti kormányzás jönne - idézte az interjút a 888.hu

Arra a felvetésre, hogy

egy ilyen válság súlyosan megviselné Magyarországot,

a DK-elnöke mindössze annyit mondott, ez nem probléma, hiszen például Németország is hónapokig volt stabil kormány nélkül. Gyurcsány Ferenc azt is leszögezte, ő egy ilyen helyzetet győzelemként élne meg.