Helyreigazítás
Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ellenzéki győzelem esetén teljes káosz és válság jönne.

Gyurcsány Ferenc leleplezte saját magát, egy interjúban ugyanis kijelentette: elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után.

Káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után - ezt ismerte el Gyurcsány Ferenc egy rádióinterjúban. A DK elnöke szerint ez nem lenne probléma, hiszen más országok is kibírták már stabil kormány nélkül. Ha az ellenzék nyerne áprilisban, meg kellene ismételni a választást – mondta Gyurcsány Ferenc a Civil Rádióban. 

Teljes káoszt hozna a Gyurcsány-Vona összeborulásForrás: MTI

A DK elnöke szerint egy esetleges ellenzéki győzelem után az ellenzéki pártok képtelenek lennének megegyezni egymással, ezért kellene újabb választásokat kiírni. A volt miniszterelnök szerint csak sötétben lehet tapogatózni, de az biztos, hogy átmeneti kormányzás jönne - idézte az interjút a 888.hu

Arra a felvetésre, hogy egy ilyen válság súlyosan megviselné Magyarországot, a DK-elnöke mindössze annyit mondott, ez nem probléma, hiszen például Németország is hónapokig volt stabil kormány nélkül. Gyurcsány Ferenc azt is leszögezte, ő egy ilyen helyzetet győzelemként élne meg.