Nemcsak itthon, Ausztriában is komolyabb visszhangot váltott ki az a videó, amelyet Lázár János Bécs "elbevándorlósodásáról" készített, és amelyet később a Facebook egyszerűen letiltott. Az osztrák kommentelők egyöntetűen állnak ki a magyar miniszter mellett, akik szerint Lázár csak az igazságot mondta ki. Frissítés: fontos megemlíteni, hogy a bécsi késes támadássorozat előtt válogattunk a véleményekből.

A miniszter úrnak sajnos igaza van - ilyen és hasonló tartalmú hozzászólásoktól hemzseg az osztrák médiában is megosztott Lázár János-videó alatti kommentszekció.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszterForrás: MTI/Soós Lajos

Mint ismert, a miniszter a napokban az osztrák főváros 10. kerületében (Favoriten) járt, a közel 200 ezer fős lakosú negyedben szerzett tapasztalatairól pedig a közösségi oldalán számolt be.

A magyar miniszter egyebek mellett arról beszélt, hogy Bécs a bevándorlás következtében rosszabb hellyé változott, a migránsok pedig teljesen megváltoztatták a városképet. Azt mondta, hogy az utcák szemetesek, szegénységet lát, és hiába próbált érdeklődni a járókelőknél a véleményükről, azok közül senki nem beszélt németül.

Úgy fogalmazott, hogy a bevándorlók a városokon belül városokat hoznak létre, és ez a trend fenyegeti a magyar társadalmat is, ha az ellenzéki politikai erők nyernek az április 8-i országgyűlési választásokon.

A videó nem sokáig volt elérhető, a Facebook ugyanis cenzúrázta, és törölte azt.

Hiába. A Facebooknak ugyan lehet, hogy nem tetszik a valóság, a bécsiek viszont egyöntetűen kiálltak Lázár János mellett. Ausztria legnagyobb példányszámú lapja, a Kronen Zeitung portálján egymást érik azok a hozzászólások, amelyek igazat adnak a magyar miniszternek.

Őshonos bécsiként, aki Favoriten kerületben jártam iskolába, nem régiben tettem itt egy látogatást. A saját véleményem az, hogy a jelenlegi helyzet a negyedben sajnos abszolút fedi a Lázár úr által elmondottakat! - írja egyikük a félezernyi kommentelő közül.

Bécs Favoriten nevű kerületForrás: Youtube.com

"Tisztelt hölgyek és urak! Sajnos ez a kendőzetlen valóság" - így vélekedik egy másik.

Egyre több osztrák költözik Oroszországba vagy Magyarországra, sőt már Szerbiába is. Egyre többen, őrület! - írta le a bécsi állapotok következményét egy harmadik hozzászóló.

"Totálisan igaza van. Aki nyitott szemmel jár Bécsben, az tudja, hogy ez a város már közel sem az, mint ami egykor volt. Bécsben születtem, a 4. és az 5. kerületben nőttem fel. Az a változás, amelyet Lázár úr leír, a kőkemény valóság, és örülök neki, hogy már nem élek Bécsben" - osztotta meg gondolatait egy sokadik osztrák.

Aki teheti, érdemes végigolvasnia a teljes kommentáradatot, amely alapján könnyen leszűrhető, hogy mit is gondolnak Ausztriában a Facebook-tiltásról és Lázár János aggodalmairól.