Gyurcsány rátelepedett a Jobbikra, elviselhetetlen a párt szimpatizánsainak

Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Elgondolkodtató képet tett közzé az ELÉG nevű Facebook-oldal. A felül Vonát a Spinoza Házban, alul pedig Morvai Krisztinát ábrázoló, összevágott képen található kijelentés a következő: „Az igazi Jobbikosok nem Vonával járnak a Spinoza Házba, hanem Morvai Krisztinával mennek a Békemenetre”. A képhez fűzött cím pedig az, hogy „Ha jobbikos vagy, akkor is van más választásod!”
Vágólapra másolva!

Az Elég nevű Facebook-oldal által közzétett kép, nyilvánvalóan arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy a Jobbik elnöke elárulta korábbi nemzeti érzelmű szavazóit, és a liberális nemzetrontók felé fordult, amelynek egyik legjellegzetesebb és legundorítóbb pillanata az volt, amikor tavaly novemberben Vona Gábor a Spinoza Házban tartott nyilvános bűnbánatot az összegyűlt liberális elitnek.

Vona Spinoza házban tett látogatása azért is jelentős fordulópont a Jobbik életében, hiszen itt vált az teljesen egyértelművé, hogy a szélkakas pártelnök néhány baloldali szavazatért cserébe elárulta korábbi támogatóit, és ezentúl a liberális belvárosi, ex-SZDSZ-esek kedvére kíván tenni.

Sőt Vona azóta szintet is lépett az árulásban, hiszen a hódmezővásárhelyi időközi választás óta tudjuk, hogy most már Gyurcsány is betette a lábát a Jobbikba, és a pénzért és hatalomért cserébe Vona teljes mértékben befeküdt a böszme ex-miniszterelnöknek.

Nem is csoda hát, hogy Morvai Krisztina, aki a Jobbik eredeti irányvonalához sorolható, a párt karizmatikus politikusa volt, megelégelte Vona ámokfutását és nemrég szakított az egykori nemzeti, ma már inkább SZDSZ-es manővereket bemutató Jobbikkal.

Az Európai Parlament által közreadott képen Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2014. március 13-án. Forrás: MTI/Európai Parlament/Christian Creutz

A korábban Jobbikos támogatással megválasztott EP képviselőnő néhány napja pedig azt is kijelentette a Magyar Időknek, hogy részt vesz, a Bayer Zsolt által március 15-re meghirdetett békemeneten.


– Attól tartok, ez lenne az utolsó alkalom – négy évig –, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne – mondta a Magyar Idők megkeresésére a békemenetről Morvai Krisztina, indokolva, miért támogatja újbóli megtartását.

A fenti kép tehát választás elé állítja a Jobbikos szavazókat, akik vélhetően csak kapkodják a fejüket a Vona hataloméhsége miatti ármánykodásokon, különösen azon, hogy immár lepaktált azzal a Gyurcsány Ferenccel is, aki 2006-ban még a Jobbikosok közé lövetett és próbálta vérbe fojtani az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóját.