Saját közösségi oldalán jelentette be Lázár János, hogy a Facebook törölte a korábban feltöltött videóját, amiben a bécsi migránshelyzetet mutatta be. Tegnap a közösségi portál az Origo egyik migránsbűnözésről szóló cikkét sem engedte meghirdetni. Jól látszik, hogy a Facebook az önkényes cenzúrával szeretné eltakarni az igazságot. 

„Tisztelt Felhasználók! A bécsi látogatásom alkalmával készült videót a Facebook cenzúrázta és törölte. Azt gondolom, hogy ez sérti a szólásszabadságot és a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ezen bejegyzésemmel is arra kérem a Facebook adminisztrátorait, hogy a videót tegyék újra elérhetővé" – osztotta meg követőivel a politikus.

Olyan helyen jártam Bécsben, ahol kézzel tapintható a bevándorlás következménye – írja közösségi oldalán a miniszter. Meglátjuk, hogy ha az ellenzéki pártok beengedik a bevándorlókat, akkor húsz év múlva milyen lesz Budapest. Lehet, hogy ilyen. Mi azért dolgozunk, hogy ezt a jelenséget megakadályozzuk! „Egyértelmű tapasztalat, hogy ha bejönnek, a városban város születik" – teszi hozzá a látottak után.

A videó a YouTube-on egyelőre még elérhető:

Mint arról korábban beszámoltunk, a közösségi portál nem engedte, hogy az Origo meghirdesse az egyik cikkét a közösségi oldalon, ami arról szólt, hogy egy afgán migráns egy terhes nőt a saját ágyában erőszakolt meg Nagy-Britanniában. A közösségi portál mondvacsinált okokra hivatkozva nem közölte a hirdetést, a valódi ok az lehet, hogy a Facebook nem szeretné, ha az illegális bevándorlókról negatív hírek jelennének meg. Információink szerint a Facebook aktívan be kíván szállni a hazai választási kampányba a bevándorláspárti ellenzéket támogatva.

Mindezek a példák jól bizonyítják, hogy a Facebook az önkényes cenzúrával szeretné eltakarni az igazságot.