Ismét cenzúrázott a Facebook! A közösségi portál nem engedte hirdetni azt a cikkünket, ami arról szólt, hogy Párizs egyik elővárosában, Rueil-Malmaison egyik bevásárlóüzletében egy migráns asszony hihetetlen agresszivitással, minden előzmény nélkül rátámadt két férfire. Mivel úgy értékelte, hogy egy homoszexuális párról van szó, életveszélyesen megfenyegette őket. Korábban azt a cikkünket nem engedték hirdetni, ami arról szólt, hogy egy afgán migráns egy terhes nőt a saját ágyában erőszakolt meg Nagy-Britanniában. Lázár János videóját is letiltotta a Facebook, pedig csak az igazságot mutatta meg Bécsről. 

Továbbra is komoly politikai cenzúrát alkalmaz a Facebook, mivel nem engedte meghirdetni azon cikkünket, amiben arról írtunk, hogy Párizs egyik elővárosában, Rueil-Malmaison egyik bevásárlóüzletében egy migráns asszony hihetetlen agresszivitással, minden előzmény nélkül rátámadt két férfire. Mivel úgy értékelte, hogy egy homoszexuális párról van szó, életveszélyesen megfenyegette őket. A rendőrség nyomoz. 

"Elvágják a torkotokat, dögöljetek meg"

A Carrefour egyik üzletében, ami egy nagyobb közértnek felel meg, egy meleg pár békésen vásárolt. Amikor a pénztárhoz értek, az előttük álló asszony hirtelen rikácsolni kezdett. Azt üvöltötte a francia közszolgálati televízió szerint, hogyMocskos buzik, Algériában majd elvágják ezért a torkotokat, dögöljetek meg!És még folytatta. Az asszony mellett állt 4 éves kislánya, aki végignézte anyja tombolását. Az egyik megfenyegetett férfi, egy 55 éves tanár feljelentést tett, és a közszolgálati rádiónak elmesélte, hogy mi történt. Jogilag életveszélyesen megfenyegették őket, a rendőrség nyomoz.

A migránsok erőszakos cselekedeteiről szóló híreket ezerrel cenzúrázza a Facebook (illusztráció)Forrás: NurPhoto/Julien Mattia/NurPhoto/Julien Mattia

Ezerrel pörög a cenzúra

Korábban nem engedte a közösségi oldal, hogy az Origo meghirdesse az egyik cikkét a közösségi oldalon, ami arról szólt, hogy egy afgán migráns egy terhes nőt a saját ágyában erőszakolt meg Nagy-Britanniában. A közösségi portál mondvacsinált okokra hivatkozva nem közölte a hirdetést, a valódi ok az lehet, hogy a Facebook nem szeretné, ha az illegális bevándorlókról negatív hírek jelennének meg. Információink szerint a Facebook aktívan be kíván szállni a hazai választási kampányba a bevándorláspárti ellenzéket támogatva.

Lázár János bécsi videóját is kicenzúrázta a Facebook, mivel nem tetszett nekik, hogy a miniszter bemutatja, hogyan változott meg Bécs egyik külső kerülete. "A bécsi látogatásom alkalmával készült videót a Facebook cenzúrázta és törölte. Azt gondolom, hogy ez sérti a szólásszabadságot és a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ezen bejegyzésemmel is arra kérem a Facebook adminisztrátorait, hogy a videót tegyék újra elérhetővé" – osztotta meg követőivel a politikus. A közösség oldal később visszaállította a videót.