Újabb zűrzavar a Jobbikban: Novák frontálisan nekiment Vonának Bécs miatt

2018.03.08. 17:10

Öngólt rúgott Vona azzal, hogy Bécs miatt támadta a Fideszt – fejtette ki véleményét a közösségi médiában Novák Előd. A 888.hu szúrta ki, hogy az egykori jobbikos parlamenti képviselő össztüzet zúdított Vona Gábor politikájára. Szerinte új pártot kell alapítania annak, aki új utakra akar lépni. Egy hónappal a választás előtt tehát ismét óriási balhé van az egykori radikális, de most már Gyurcsány Ferenc markában levő pártban.

Novák Előd a közösségi médiában fejtette ki a véleményét Vona Gábor politikájáról, valamint Lázár János miniszter kedden közzétett bécsi helyzetet bemutató videójára adott reakciójáról – szúrta ki a 888.hu

Novák Előd szerint öngólt rúgott Vona azzal, hogy Bécs miatt támadta a FidesztForrás: MTI/Vajda János

Utóbbi kapcsán ezt írta:

valóban nem kellett volna támadnia Vonának ezt a Lázár-megnyilatkozást, [...] nemcsak elvtelenség, de öngól is a választás előtt, Orbán tényleg örülhet.

Forrás: Facebook

Egy másik kommentben Vona Gáborra célozva kifejtette: annak [kellene kilépnie a Jobbikból], aki nem hű az Alapító Nyilatkozatunkhoz. Alapítson új pártot az, aki új utakra akar lépni! Én maradnék a réginél, mellyel már 21%-os eredményt elértünk az elvek-célok feladása nélkül is 2014-ben.
Novák miután a Jobbik elnökének távozását felvetette, a következőt írta:

Szerintem mellesleg nincs az a százaléktöbblet, amiért megérné feladni mindazt, amiért egyáltalán van értelme a Jobbiknak.

Forrás: Facebook

Vona a balliberálisokat megelőzve kért bocsánatot az osztrákoktól

Novák kritikájának előzménye, hogy Vona Gábor a balliberális pártokat megelőzve rohant bocsánatot kérni az osztrákoktól Lázár János videója miatt. A dolog pikantériája, hogy pártja 2016 januárjában még gázspray-ket osztogatott a járókelőknek, hogy meg tudják védeni magukat az illegális bevándorlókkal szemben.

A szerda esti támadás fényében pedig teljesen lejáratta és nevetségessé tette magát a Simicska Lajos által megvett pártelnök.

Morvai Krisztina: mi folyik itt?

Ismeretes, nem Novák Előd az egyedüli, aki erőteljesen bírálta Vona Gábor politikáját. Legutóbb a pártból nemrég dobbantott EP-képviselő, Morvai Krisztina szólalt meg a Jobbik identitásválságba kerülése kapcsán:

Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a fekete öves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva?

Megírtuk, hogy Morvai Krisztina ott lesz a március 15-ei Békemeneten, és burkoltan mindenkit a részvételre buzdított.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK