Az ellenzéki sajtó ma reggel hajtóvadászatot indított Semjén Zsolt ellen. Hangzatos cikkekben, aljas hazugságokkal támadják a miniszterelnök-helyettest. Ki kell ábrándítanunk az ellenzéki újságírókat, egy kis utánajárással ők is rájöhettek volna, hogy a skandináv területeken a hús beszállítása történik helikopterrel, nem a vadászat.

Semjén Zsoltról köztudott, hogy szeret vadászni. Az ország fővadásza, a Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) egyik vezetője, a nemzetközi vadászati világban is jól ismerik. Svédországba évente többször is jár, ennek legfőbb oka, hogy Semjén Zsolt családja, nagybátyja és unokatestvérei is itt élnek. A ma megjelent ellenzéki portálok szenzációként hozzák, hogy a miniszterelnök-helyettes svéd vadászaton, különleges körülmények közepette vett részt ezen az eseményen. A cikk írói azonban a fáradságot sem vették arra, hogy a következő tényeknek utánajárjanak.

Svédországban a vadászat lóháton és gyalogosan történik, nem helikopterrel. A helikopterre egyetlen ok miatt van szükség: az elejtett vad húsát csak és kizárólag így tudják elszállítani feldolgozásra. Ennek egyetlen, nagyon egyszerű oka van: a skandináv területeken a sarkkörnél ugyanis nincsenek utak, a terület mocsaras, autóval nem lehet megközelíteni a vadászati területeket. A skandináv országok törvényi előírásai szerint hús nem hagyható kint, azt minden alkalommal el kell szállítani. Ezt, a már leírt körülmények miatt helikopterrel teszik meg. A helikoptert nem ő használta, azzal mindössze az elejtett vad húsát szállították el feldolgozásra.

Semjén Zsolt tehát nem tett mást, mint hogy Svédországba látogatott a családjához. Látogatása során pedig részt vett egy vadászaton, ami a skandináv szokásoknak és törvényi előírásoknak megfelelően zajlott le.