Szél Bernadett: Rosszul esett, hogy épp nőnapkor lépett le Ron Weber

Szél Bernadett, LMP
Budapest, 2017. november 6. Szél Bernadett, az LMP egyik vezérszónoka a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről, az LMP által kezdeményezett vitanapon az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 6-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Szél Bernadett elismerte tegnap az ATV-nek, hogy valóban otthagyta őket Ron Werber. A Soros György szervezeteiben szocializálódott politikusnak az volt a legnagyobb problémája a gyűlölet karmesterének lelépésével, hogy ezt pont nőnapon tette meg. Emellett a Hadházy-ügy is rontja a párt renoméját, hiszen meghalt az a nyugdíjas férfi, akit Hadházy Ákos éveken át ellehetetlenített. Mindeközben az LMP politikusai szervezkednek Szélék behódoló politikája ellen. Úgy tudjuk, azért hagyta ott Werber az LMP-t, mert rossz vezetői miatt teljesen esélytelennek és reménytelennek tartja őket.
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett volt tegnap este az ATV vendége, ahol a beszélgetés első felében kedvére fideszezhetett, meg orbánozhatott. A bonyodalmak akkor kezdődtek, amikor Rónai Egon afelől érdeklődött, hogy mit ígér az LMP a nőknek. A Soros György szervezeteiben szocializálódott politikus páratlan tehetségével az erre adott válaszába is bele tudta keverni a miniszterelnököt. Ezután azonban nem volt menekvés, érezhetően keményebb kérdést kapott:

Amire így sikerült válaszolnia:

Szél tehát elismerte a kampánytanácsadó távozásáról szóló sajtóhíreket. Figyeljék, mi volt a legnagyobb problémája az egésszel:

Ha ezt a mondatot a Momentum valamelyik lendületes fiatalja produkálta volna, abban nem lenne semmi meglepő, de az, hogy az LMP is kezd viccpárti elemeket felsorakoztatni a választások közeledtével, sokak számára megdöbbentő lehet. A kampánytanácsadó dobbantásának okát nem mondta el Szél, hiába próbálta többször is kiszedni belőle a műsorvezető. Az jól látható volt az adás során, hogy valami nincs rendben a történettel. „Én ilyenkor csak a szépre, meg a jóra szeretek emlékezni" – tette hozzá. Ezután kiderült, hogy a pártban minden a legnagyobb rendben van. Szél kis híján odáig is eljutott, hogy szinte kész szerencse, mázli, főnyeremény, hogy otthagyta őket a kampányfőnökük, és nézhetnek helyette újat. Bár Szél nem igazán feszegette ezt a kérdést, de ha valakinek van egy kis sütnivalója, akkor felmerül benne:

Milyen párt az, amelyiket egy hónnappal a választások előtt, azaz a kampány csúcspontján faképnél hagyja a kampánytanácsadója?

Erre leginkább a Momentum és Fekete-Győr András tudná megadni a választ, akiknek van némi tapasztalatuk a kérdésben.

Ron Werber, kampánytanácsadó otthagyta az LMP-t. Szél Bernadett sajnálatát fejezte ki, hogy ez pont nőnapon történt. Forrás: MTI/Kovács Attila

Miközben Szél az ATV-ben parádézott, a pártban egyre többen elégedetlenek

Szél remeklésével nagyjából egy időben Takács Lajos, az LMP országgyűlési képviselő-jelöltje járt az EchoTV-ben, ahol azt mondta, hogy nem ért egyet azzal, hogy pártjának egyeztetnie kellene az MSZP-Párbeszéddel vagy a Jobbikkal a koordinált jelöltállításról, ami szerinte egy rejtett összefogás. A zöldpárti politikus elmondta, hogy az LMP-nek van egy érvényben lévő kongresszusi határozata, mely szerint az LMP nem fog más pártokkal együttműködni.

– mondta. Aláhúzta, hogy ha tudta volna előre, hogy a párt ilyen szinten meg fogja tagadni a múltját, akkor nem vállalta volna a jelöltséget: