Kényszergyógykezelésre ítélték a férfit, aki megölte az apját

Vágólapra másolva!
Beszámíthatatlanság miatt elrendelte a bíróság annak a tornyospálcai férfinak a kényszergyógykezelését, aki megölte az apját. A végzés jogerős.
Vágólapra másolva!

A férfi január 20-án reggel a tornyospálcai otthonukban többször megszúrta édesapját, aki a helyszínen életét vesztette.

A gyilkos elmebeteg, ezért nem tudta milyen következményei lesznek a tettének, az elkövetéskor beszámíthatatlan volt az igazságügyi elmeorvos szakértői véleménye szerint.

Forrás: Police.hu

A férfi jelenleg is pszichiátriai gyógykezelés alatt áll, a bűncselekmény elkövetésekor betegségének tünetei fennálltak, enyhébb formában jelenleg is fennállnak, így nem kizárható a bűnismétlés veszélye.

A büntetőeljárási törvény értelmében meg kell szüntetni annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akinek az ideiglenes kényszergyógykezelését a bíróság elrendelte. Az ideiglenes kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben hajtják végre.

A most 36 éves férfi 2003-ban a barátnőjét ölte meg.

Féltékeny volt rá, gyakran verte, majd elhatározta, hogy megöli.

A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én egy elhagyatott helyre csalta és ott kegyetlenül megölte.

A férfit 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el. A férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd a szülei gyámsága alá helyezték.