Vallomásával csak ártott magának VV Fanni gyilkosa

2018.03.13. 14:54

A VV Fanni eltűnése előtt elfogott férfi ügyvédje elmondta, hogy a férfi miért vitte el a lány élettelen testét valahova, és miért nem hívott segítséget. VV Fanni családjának jogi képviselője szerint ez csak egy logikátlan mese, hogy ne gyilkosságért kerüljön börtönbe.

A VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított férfi korábbi ügyvédje és rokona elmondta, hogy a férfi azért ment fel november 20-án a nő lakására, hogy felvegye Fannit a cégébe. Amikor bement a lakásba a lány nem volt teljesen magánál, ezért egy közös ismerősük tanácsára elvitte a nőt valahova, ahelyett hogy hívta volna a mentőket.

Ha valaki egy bűnügyben meg van gyanúsítva, és a gyanúsításra nem tud megfelelő magyarázattal szolgálni, akkor legjobb, ha inkább hallgat. Ez a védekezés olyan életszerűtlen és logikátlan, hogy nem az előnyére szolgál, hanem a hátrányára, ugyanis ezt senki nem veszi be- mondta el az Origónak Lichy József, Fanni családjának ügyvédje.

Forrás: --

Elmondása szerint ezzel a vallomással egyetlen célt akart elérni, de ez nem fog neki sikerülni, mert csak jobban gyanúba keverte magát

Sok benne a logikai buktató. Épeszű ember nem vállal ekkora kockázatot a semmiért, mint amit ő a meséjében előadott. Mert ez egy mese. Ennek a történetnek egy célja van, hogy emberölés helyett bűnpártolás miatt ítéljék el. Ez ugye nagyságrendileg enyhébben büntetett bűncselekmény- mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy ha valaki egy idegen lakásban talál egy elájult embert, akkor az az egyetlen feladata, hogy segítséget nyújtson, és hívja a mentőket.

Én megnyugodtam, amikor elolvastam a védelemből kizárt ügyvédnek a nyilatkozatát. Ő majdnem annyit tud, mint a nyomozók, mivel ő volt a férfi védője. Most, valami sértődöttségből elmondott majdnem mindent, ami neki védőként a tudomására jutott. Én megkönnyebbültem tőle, mert világos lett számomra, hogy a gyanúsítottnak nincs eredményre vezető védekezése az ügyben- mondja Lichy.

Ahogyan azt már az Origónak korábban Borbély Zoltán ügyvéd is elmondta, el lehet ítélni valakit gyilkosságért akkor is, ha a holttestet nem találják meg.

Elvi okokból nem kizárható, hogy elítéljenek valakit gyilkosságért, ehhez azonban minden más bizonyítéknak zárt láncot kell alkotnia- mondta korábban lapunknak Borbély Zoltán ügyvéd.

Forrás: --

Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője is hasonlóan látja.Nagyon nehéz holttest nélkül elítélni valakit. Be kell bizonyosodnia, hogy az illető meghalt. Kétségkívül megállapítottnak kell lenni, ezt a holttest által lehet megállapítani. Van esély arra, hogy elítéljék gyilkosságért, ezt nagyon nehéz lesz bizonyítani, de előfordult már ilyen- mondta az ügyvéd.

Amíg nem kerül elő a lányuk holtteste, a szülők próbálnak az utolsó szalmaszálba kapaszkodni.
Novozánszkinéval szoktam beszélni, ő még titkon reménykedik abban, hogy Fanni él. De ez már csak egy szülői reménykedés, mert a tények nem ezt támasztják alá.

Ahogyan azt az Origo korábban megírta, VV Fanni tavaly november 20-án, este tűnt el. A gyilkossággal B. Lászlót gyanúsítják, aki a biztonsági kamera felvételei alapján az ölében vitte le a mélygarázsba a lány élettelen testét. Először a Dunában keresték VV Fanni holttestét, később egy többhektáros erdős területen a férfi bérelt autójának GPS-adataiból kiindulva.

Forrás: RTL Sajtóklub

A rendőrség már halottkereső kutyákat bérelt Németországból, és kutak mélyén is keresték a holttestet. Az utolsó információk szerint lehet, hogy mégis a Dunába dobhatták VV Fanni holttestét Szalkszentmártonnál.

A gyilkosság másnapján november 21-én B. László visszavitte a bérelt autót a kölcsönzőbe, amiből megpróbálta eltüntetni a vérnyomokat, de nem sikerült. Amikor a kölcsönzőben megkérdezték, hogy mi történt, a férfi azt válaszolta, hogy elütött egy vadat, majd berakta a csomagtartóba. Az ismerőse nem hitt neki, ezért értesítette a rendőröket, akik elfogták a férfit. A férfi az eset óta előzetes letartóztatásban van, VV Fanni holttestét továbbra sem találták meg.