Nyomoz a rendőrség a nőverő Juhász Péter ellen

2018.03.13. 15:08

Személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az Együtt elnöke, Juhász Péter ügyében a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu. Juhászt egy hónappal ezelőtt jelentették fel, miután a TV2 Tények bírósági iratokra alapozva nyilvánosságra hozta, hogy Juhász durván bántalmazta korábbi élettársát. Az Együtt agresszív elnöke gyakorlatilag véresre verte volt élettársát, aki a bírósági iratok szerint azt mondta: "48 kg voltam, lenyomott a kanapéra és rám térdelt, és megütött, már akkor feldagadt. Aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem. Menstruáltam, ruhástul bőgtem, térdig véres voltam... nem tudtam felkelni"

Személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást Juhász Péter botrányának ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t a rendőrség kommunikációs osztálya. Az Együtt elnökét egy hónapja Tényi István jelentette fel kényszerítés, súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. A rendőrség – egyelőre – utóbbi bűncselekmény vonatkozásában döntött úgy, hogy megindítja az eljárást. 

Az asszonyverő Juhász Péter ellen nyomoz a rendőrségForrás: Csudai Sándor - Origo

Juhász megverte volt élettársát

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tények megszerezte a bírósági peranyagot és a gyámügyi osztály dokumentumait is. Juhásznál a gyerekeire nézve veszélyes közegészségügyi viszonyok voltak, és előfordult, hogy a gyerekei előtt drogozott. Az iratok szerint Juhász Péter brutálisan megütötte gyermekei édesanyját.

A papírok szerint a megalázott, megvert asszony a balliberális politikus felfoghatatlanul gyáva akciójakor éppen „menstruált, ruhástul bőgött, térdig véres volt", aminek következtében nem tudott felkelni. Az ép ésszel felfoghatatlan jelenetsorok között kirajzolódik Juhász valódi énje: az ellentmondást nem tűrő, gátlástalan, hatalomcentrikus, ugyanakkor sikertelen politikus képe, aki a nők elleni erőszaktól sem riad vissza, ha a pillanatnyi helyzete úgy kívánja. 

Folyamatos lelki nyomás alatt voltak a gyerekek

Tényi beadványában hangsúlyozta, a politikus nemcsak egykori élettársával volt erőszakos, de a nő jogi képviselőivel is. Az asszony új párját pedig rendszeresen fenyegette, sőt, közvetetten gyerekeit is folyamatos lelki nyomás alatt tartotta. Az iratok szerint a gyerekek 2017 augusztusában az édesapjuknál töltöttek egy hetet, azonban arra az időpontra, amikor gyermekeit vissza kellett volna vigye édesanyjukhoz, az Együtt politikai tüntetést szervezett. Ezzel ellehetetlenítve az utazást – áll a feljelentésben, amelyben Tényi felhívta a figyelmet, hogy az iratok szerint a politikus mindig is félt a szomszédok és a szavazók véleményétől, ezért többnyire zárt helyeken – a lakásban, kocsiban, sőt gyakran a gyerekei társaságában – szívott marihuánát.

Azt ugyanakkor mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Juhász a kezdeti hallgatás után aztelismerte, valóban egy órán keresztül dulakodtak volt élettársával 2016 karácsonyán, de éppen az asszony támadt rá ittasan, ő csak védekezett, de a nő egyéb vádjait  tagadta.

Juhász kezdetben mindent tagadott, végül elismerte, egy órán keresztül dulakodott volt élettársávalForrás: Csudai Sándor - Origo

Már Bangóné sem kér a nőverő Juhász Péterből

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület eközben arra kérte Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, hogy ő is írja alá azt a petíciót, amelyet a szervezet azért indított, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke távozzon a közéletből. Király Nóra, az egyesület alapítója, elmondta: már közel ötezren írták alá az egyesület által egy hete indított online petíciót. Ezt azért kezdeményezték, mert felháborítónak tartják, hogy Juhász Péter, aki a sajtóhírek szerint bántalmazta volt élettársát, gyermekei édesanyját, induljon az április 8-i országgyűlési választáson – tette hozzá. Közölte: Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának tagja is aláírta már a petíciót. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK