Gyurcsány Ferenc, úgy tűnik, megfáradt a sok kampányolásban, és az is lehet, hogy néhány itallal próbálta meg enyhíteni a stresszes kampányhangulatot. Ezt azonban pont rosszkor tette, hiszen épp egy fránya sajtótájékoztatót kellett (volna) tartania. Hát ez nem igazán sikerült. Kész kabaré! A sajtótájékoztatón a lényegről nem beszélt, arról, hogy éppen most gyűri maga alá a Jobbikot, Vona Gábor pedig tapsikolva engedelmeskedik neki. Azt sem ismételte meg, amit nemrég mondott: káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után. Úgy tűnik, a baloldali összefogás fontos összekötő eleme az alkohol, Kunhalmi Ágnes korábban már állt ki  részegen sajtótájékoztatót tartani, Gyurcsány sem akart elmaradni tőle. 

Gyurcsánynak sikerült egy maradandó "mesterművet" produkálnia, amely során a DK bukásáról és prímszámokról is értekezett a szimpatizánsai és párttársai legnagyobb meghökkenésére. Gyurcsány "örökérvényű" mondatai így szóltak:
Az MSZP és a DK megállapodásának a lényege, hogy le kell váltani a DK-t."Legnagyobb kétszámjegyű prímszám mennyi maga szerint? 11, segítek magának. -SZÜNET- Nem, nem az a legkisebb, és melyik a legnagyobb?"

Ilyen és ehhez hasonló mélyenszántó gondolatok hangoztak el a kabaréjelenetben, érdemes hát megnézni a teljes videót, íme:  

Emlékeztetőül pedig álljon itt Kunhalmi Ágnes részegen előadott produkciója: