Egyértelmű lett, hogy Gyurcsány a baloldal igazi miniszterelnök-jelöltje

2018.03.15. 18:34

A Fidesz frakcióvezetője szerint a balliberális pártok közös tüntetésén egyértelművé vált, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal igazi miniszterelnök-jelöltje.

Gulyás Gergely az MTI-nek telefonon reagált a baloldali pártok közös március 15-i, budapesti megmozdulásán elhangzottakra. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke ezen bejelentette, hogy vasárnap délutánra tárgyalni hívja az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. Azt mondta, készek megtenni azt, amit eddig soha, mert tárgyalni kell a Jobbikkal.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszédet mond a Talpra magyar! közös ellenzéki tüntetésen a Fővám téren 2018. március 15-én.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulyás Gergely közölte, Gyurcsány Ferenc a politikai jellemtelenség megtestesítője. Kommunista ifjúsági vezetőként kezdte, most pedig azokat hívja tárgyalni, akiket korábban ő nevezett náciknak, és ezt még néhány héttel ezelőtt is megerősítette.

A fideszes politikus szerint a Jobbiknak és különösen a Jobbik szavazóinak ideje elgondolkodniuk azon, pártjuk hogyan juthatott olyan mélyre, hogy vonzó partner legyen az országot tönkretevő, a magyar nemzettel való közösséget megtagadó Gyurcsány Ferenc számára.

A vasárnapi tárgyalás azoknak a politikai erőknek a tárgyalása lesz, akik hatalomért és a pénzért bármilyen elvet készek sutba dobni - jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője.