Gyurcsány ultimátuma: már nyíltan ugráltatja Vonát

Vágólapra másolva!
Teljesen nyilvánvaló lett, amit eddig is lehetett tudni és amiről olyan sokat írtunk: a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc mozgatja az ellenzéket. Az MSZP felfalása után most a Jobbik van soron.
Vágólapra másolva!

Március 15-i beszédében Gyurcsány már a látszatra sem adott. Egyszerűen magához rendelte az ellenzéki pártok vezetőit. "A hazám megér egy tárgyalást" felkiáltással közölte, vasárnap délután 5 órára várja az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselőit, hogy tárgyaljanak a "választás utáni együttműködésről".

A Jobbik tagsága körében Gyurcsány vállalhatatlan, óriási a feszültség a párton belül. Vona Gábort tegnap egy kampánygyűlésén egy volt jobbikos képviselő lemondásra szólította fel.

Ezért a Jobbik, megrettenve a párt tagságának reakciójától néhány órával Gyurcsány ultimátuma után közleményben jelezte, nem mennek el a vasárnapi tárgyalásra. Hogy ez mennyire csak egy trükk, jelzi, hogy azt már nem mondja a közlemény, hogy nem is akarnak megegyezni a visszaléptetésekről.

Annak bizonyítékairól, hogy Gyurcsány irányítja már a Jobbikot is itt, itt, itt és itt írtunk.

A baloldal közös rendezvénye után, ellenzéki felvonulás is volt Budapesten. A Diákvagyok nevű mozgalom szervezésében néhány száz ember vonult előbb az Operához, majd a Nemzeti Múzeumhoz, ahol bemásztak a lezárt építési területre. Onnan a biztonsági őrök küldték el őket. Végül a néhány tucatnyira fogyatkozott csoport a Rákóczi úton széledt szét.