Félholtra erőszakolta ismerősét a kelenföldi pályaudvarnál

2018.03.16. 12:02

Brutálisan megerőszakolta ismerősét egy férfi a kelenföldi pályaudvarnál 2016 áprilisában. A nő életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyben felmerült, hogy a férfinek az erőszak közben tört el a keze, ami a szakértő szerint sem kizárt. Védője azonban úgy véli, több tisztázatlan kérdés is van az ügyben.

Nagymamája várta a bíróság folyosóján azt a fiatalt, aki a vád szerint félholtra erőszakolt egy lányt a Kelenföldi pályaudvar melletti fás-bokros részen - számolt be az esetről a TV2 Tények.A vádirat szerint az erőszak előtt egy nappal ismerkedtek meg, másnapra pedig találkozót beszéltek meg. Ekkor történt a brutális támadás.

Olyan jellegű sérülést is elszenvedett a sértett, ami közvetetten életveszélyes állapotot jelent, tehát 8 napon túl gyógyuló sérülést is. De ez a sérülés gyakorlatilag ugye a szeméremtájékára, végbél környezetére lokalizálódott, lágyrész sérülések voltak - mondta a bíróságon az igazságügyi orvosszakértő.

A lánynak többek között megsérült az arca, az orra, a nyakszirtje és a járomcsontja is, valószínűleg az ütésektől. Az állapota olyan súlyos volt, hogy műteni is kellett, és majdnem egy év alatt gyógyult meg. A nőnek a tárgyalások során nem kellett találkoznia a férfivel, ugyanis különleges bánásmódban részesítették, és zárt ajtók mögött hallgatták meg a brutális részletek miatt.

Felmerült, hogy a férfinek az erőszak közben tört el a keze.

A vádlott viszont azt állítja, hogy a sérülését egy oszlop okozta, amibe két nappal korábban ütött bele. 

A sérülés elszenvedésétől számítva néhány napig nem tudunk különbséget tenni, hogy mikor keletkezett a sérülés - tette hozzá az orvosszakértő a tárgyaláson.

A vádirat szerint a férfi részeg volt, és gyógyszert is vett be az erőszak előtt. Ügyvédje szerint azonban felületes volt a nyomozás.

Például nem vizsgálták, hogy mennyi alkohol lehetett a vérében, nem vizsgálták, hogy milyen gyógyszer lehetett esetleg. Nem vizsgálták, hogy a sértett állt-e alkohol befolyásoltság alatt. Nem vizsgálták, hogy a ruházatukon egymás ruházatából elemi szálak vannak-e. Tehát gyakorlatilag megelégedtek azzal, hogy ott találták, tehát ő az elkövető - mondta a férfi védője.

Úgy tudni, DNS vizsgálat sem készült. A férfi továbbra is azt állítja, nem emlékszik semmire az erőszakból a gyógyszerek és több napos ivás miatt.

A bíró a szerdai tárgyaláson egy tanút is meghallgatott az ügyben, de ezt zárt ajtók mögött tették. A vádlott azonban kérte, hogy hallgassák meg egy ismerősét is a viselkedésével kapcsolatban. Úgy fogalmazott, ő ismeri a legjobban, hogy milyen, ha részeg. Mint fogalmazott, volt már közös ügyük.

Ez az ismerős ugyan börtönben van, de a bíróság a következő tárgyaláson meg fogja hallgatni. A védő indítványozta azt is, hogy a férfi kerüljön háziőrizetbe, legalább az ítéletig.

A bíróság viszont ezt elutasította, ezért bilincsben és vezetőszáron kísérték vissza a vádlottat a börtönbe. A szexuális erőszak mellett életveszélyt okozó testi sértéssel is vádolják. A következő tárgyaláson több szakértőt is meghallgatnak.