Meghekkelték az asszonyverő Juhász Péter sajtótájékoztatóját

2018.03.16. 12:19

Péter! Ne verd a nőket! feliratú molinóval várták Juhász Pétert - írja a Bors. Egyre nagyobb a nyomás a balliberális politikuson, már a rendőrség is nyomozást indított nőverési ügyében. Egyelőre két kézzel kapaszkodik a pártelnöki pozíciójába, továbbra sem hajlandó távozni a közéletből.

Péter! Ne verd a nőket! feliratú molinóval várták Juhász Pétert a sajtótájékoztatóján - számolt be a Bors. Korábban megírtuk, hogy az Együtt elnöke továbbra sem hajlandó lemondani tisztségeiről és távozni a közéletből, pedig saját maga vallotta be, hogy dulakodott volt élettársával. A Mindennapok Női Szemmel Egyesület petíciót indított Juhász közéletből való távozásáért, miután kiderült, kegyetlenül elbánt volt élettársával, akit tettlegesen, súlyosan bántalmazott, majd napokra bezárt a lakásba. A petíciót eddig több mint ötezren írták alá, sokak mellett az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és Dunai Mónika, a Fidesz politikusa is.

Beszámoltunk róla, hogy Juhász Péter ellen a BRFK személyi szabadság megsértés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Ismert, a balliberális politikust egy hónappal ezelőtt jelentették fel, miután a TV2 Tények bírósági iratokra alapozva nyilvánosságra hozta, hogy Juhász durván bántalmazta korábbi élettársát.

Péter! Ne verd a nőket! feliratú molinóval várták Juhász Pétert a sajtótájékoztatóján.Forrás: Csudai Sándor - Origo

Előzmények

A botrány február óta gyűrűzik, ezek voltak eddig a legfontosabb történések:

 • Február közepén a Bors írta meg, hogy tettlegesen, súlyosan bántalmazta, benyugtatózta és napokra egy lakásba zárta egykori élettársát, három nagyobb gyermeke édesanyját Juhász Péter, az Együtt elnöke. A bulvárlap egy állítólagos peranyagra hivatkozott. A vádakra reagálva a balliberális politikus közösségi oldalán otromba módon szidalmazta gyermekei édesanyját, és semmit nem ismert el.
 • A Híradó.hu birtokába jutott egy bírósági jegyzőkönyv, amely alátámasztotta a Bors értesüléseit. Juhász egykor élettársa tette a vallomást.
 • A politikus gyomorforgató módon kezdte el védeni magát az Igazmondó Juhász nevű blogján: családi képeket, sms-eket, levélváltásokat hozott nyilvánosságra. A könnyen manipulálható „bizonyítékokkal" gyerekeit is belekeverte a történetbe. Juhász önmentő akciójával óriási felháborodást váltott ki, végül levette az írást.
 • A történetnek közel sem volt vége, a Tények megszerezte a bírósági peranyagot és a gyámügyi osztály dokumentumait. Az iratok szerint a gyerekeire nézve veszélyes közegészségügyi viszonyok voltak Juhásznál, és előfordult, hogy a gyerekei előtt drogozott. A dokumentumok arról is tanúskodtak, hogy a balliberális politikus brutálisan megütötte gyermekei éppen menstruáló édesanyját, aki nem tudott felállni a támadást követően.
 • Nem meglepő módon az ügyről napokig hallgató Indexnek sikerült egyedül elérnie a politikust, aki nekik elismerte, hogy valóban összetűzésbe keveredett gyermekei édesanyjával. Juhász szerint ez egyórás, durva dulakodás volt, és közben szerezhetett sérülést volt élettársa. Vagyis korábbi hazugságai után elismerte.
 • Juhász volt élettársa is megszólalt az ügyben, aki visszautasította az Együtt vezetőjének vádaskodásait, és közleményében kiemelte, hogy Juhász valótlan állításait a bírósági és egyéb hatósági eljárásokban már tételesen megcáfolta.
 • Újabb részleteket közölt az ügyről a Bors, Juhász rendszeresen drogozott gyermekei előtt: a konyhában, az autóban is rendszeresen marihuánát fogyasztott a gyámügyi papírok szerint. A bulvárlap szerint pszichológiai szakvélemény is alátámasztja, hogy az Együtt elnöke párkapcsolaton belüli erőszakot követett el volt élettársával szemben, aki nem merte feljelenteni párját. Megtette ezt helyette egy magánszemély, akinek a kilétét egyelőre homály fedi.
 • Nagy Ervin, filozófus Rákosi-korszakot idéző ellenzéki véleményterrorról beszélt Juhász Péter bántalmazási botránya kapcsán, Kende Péter, balliberális ügyvéd pedig a politikus lemondását követelte, mert szerinte nincs keresnivalója egy olyan embernek a közéletben, aki dulakodni szokott otthon.
 • Simicska Lajos HírTV-jében döbbenetes módon mosdatták a balliberális politikust, a szebb napokat látott tévécsatorna riporternője konkrétan azt mondta a drogozó/gyerekeit terrorban tartó/volt élettársát megverő pártvezérre, hogy milyen édes.
 • Feltehetően ennek hatására indított online petíciót Juhász Péter közéletből való távozásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a legfrissebb adatok szerint eddig 5000 aláírás gyűlt össze. 
 • A kormánypártok és a Fidelitas is felszólította a balliberális politikust, hogy távozzon a közéletből, a nőket érintő ügyekre kifejezetten érzékeny Szél Bernadett nem szólalt meg továbbra sem az ügyben.
 • Közben személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben a rendőrség.

Juhász Péter a történtek ellenére továbbra sem hajlandó lemondani tisztségeiről és távozni a közéletből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK