Egyre nehezebben lehet közlekedni az utakon, sok a baleset

Időkép, 2018 március 17
Vágólapra másolva!
Szombat délutántól egyre többfelé alakult ki az országban havazás, eső, ónos eső. Az időjárás miatt az utak nehezen járhatóak, a késő esti órákban megnőtt a közúti balesetek száma, de vezetékszakadás miatt az áramszolgáltatás is szünetel több településen, olvasható a katasztrófavédelem honlapján. 
Vágólapra másolva!

Első-, másod- és harmadfokú riasztásokat is kiadtak a hófúvás miatt. Az ónos eső miatt is több járásban vannak másodfokú riasztások. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni, illetve arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében kiemelte: éjjel gyorsan és nagymértékben romlanak a közlekedés időjárási feltételei, fokozatos javulás vasárnap délelőttől várható.

Veszélyjelzésük szerint

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetés van érvényben.

Itt a friss hóval fedett területeken a viharos szél több helyen jelentős hóakadályokat emelhet. Ezen felül országszerte vannak még érvényben első- és másodfokú riasztások a hófúvás miatt.

Ugyancsak

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintően az ónos eső miatt is másodfokú riasztásokat adtak ki.

Itt tartós (több órás) ónos esőre kell készülni. Emellett több megyében a sok eső, a havazás, illetve a viharos szél miatt is figyelmeztetések vannak érvényben.

A katasztrófavédelem országos szinten és minden megyei igazgatóságon is operatív törzset működtet.

Szombat este országszerte több baleset is történt, Heves megyében pedig mintegy kétezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás.

Két autó ütközött össze a Hajdú-Bihar megyében, a Hajdúdorog és Hajdúnánás közötti úton. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A balesetben két ember megsérült.

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 78-as kilométernél lesodródott az úttestről és az árokba borult egy személyautó . A kecskeméti hivatásos tűzoltók megkezdték a műszaki mentést. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Baleset történt a sztráda Vásárosnamény felé vezető oldalán történt, a 83-as kilométernél is.

Összesen három jármű ütközött össze. A balesethez a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók érkeztek ki. A munkálatok idejére a sztráda Vásárosnamény felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják.

Debrecen, március 17-én Forrás: Időkép

Teljes útlezárás van az M3-as autópályán.

Az autópálya Nyíregyháza irányába vezető oldalának 83-as kilométerszelvényében, Karácsond közelében három autó karambolozott. Hárman megsérültek a balesetben.

Kerülni Adács, illetve Nagyfüged irányába tudnak az arra közlekedők.

Lesodródott az úttestről és az árokba hajtott egy zöldségeket szállító kamion Hajdú-Bihar megyében, a 33-as főút hortobágyi szakaszán. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Budapest V. kerületében autós gázolt gyalogost az Erzsébet híd pesti hídfőjénél

húzódó Szabad Sajtó úton. A gyalogos megsérült a balesetben, őt a mentők látják el.

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, az 55-ös kilométernél árokba borult egy gépkocsikat szállító tréler. A balesethez Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben egyelőre úgy tudni, senki nem sérült meg.

6 centiméter hó Forrás: Időkép

Szintén árokba borult egy kisteherautó szombat este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 39-es főút Tállya és Abaújszántó közötti szakaszán. A balesethez Szerencsről riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly belterületén, a Mátyás király utca és a Mihálydi utca kereszteződésében is árokba hajtott egy autó. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Vezetékszakadás miatt összesen 1995 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás Heves megyében,

Heves, Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós és Pély településeken. A szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 46-os főút Törökszentmiklós és Mezőtúr közötti szakaszán egy kisbusz csapódott az árokba. Elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg.