Így szervezi Gyurcsány Ferenc a Jobbik felfalását

2018.03.17. 18:13

A Simicska-féle Hír TV egyik propagandistája megosztott Facebook-oldalán egy fényképet, amelyen ő (ki más persze) látható, de ott van Vona Gábor, de ami érdekes: Karácsony Gergely és Szél Bernadett társaságában. És mindez akkor készült, amikor éppen a Simicska-tévé a Gyurcsány-propagandafilmet készítette.

Úgy néz ki, hogy az oligarcha televíziójában már a látszatra sem adnak.

Miután március 15-i beszédében Gyurcsány Ferenc magához rendelte a Soros György és Simicska Lajos által kitartott ellenzéki pártok vezetőit, Vona Gábor, a Spinoza Ház nevű balliberális fellegvárba járó volt porszívóügynök megrémült a nyílt megaláztatástól, megrettent, hogy Gyurcsány már nemcsak négyszemközt, hanem nyilvánosan is rángatja, és nemet mondott a bukott miniszterelnök utasítására. Persze, csak látszatra.

Az egykori radikális pártelnök természetesen csak látszólag kosarazta ki a baloldal vezérét, ugyanis a Jobbik propagandatévéje műsorának egyik fotóján jól látható, hogy Vona Gábor Karácsony Gergely és Szél Bernadett társaságában mosolyogva pózol.

Magyarán arról van szó, hogyVona bekebelezéséhez Simicska tévéjének egyik alkalmazottja, egy minden tévében elzavart riporternő is asszisztál. Simicska tudja, hogy Gyurcsány az erősebb, ő az ellenzék főnöke, ezért hagyja, hogy Vona vigyázzba vágja magát Gyurcsány ellen. 

A riporternő Facebook-posztja alapján az elmúlt két napot a bukott miniszterelnökkel töltötte.

Először valószínűleg a Jobbik elnöke az MSZP és a Párbeszéd nevű viccpárt, valamint az LMP miniszterelnök-jelöltjeivel fog megegyezni.

Aztán jöhet a Gyurcsány-Vona-paktum, amit a szemkilövető exkormányfő tervei alapján raknak össze.Mondani sem kell, hogy ettől a tisztességes jobbikosok gyomra felfordult.

Erről beszélt már korábban a valaha szebb napokat megért párthoz köthető Morvai Krisztina EP-képviselő, Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő és Borbély Zsolt Attila is, aki a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjét vezette Vona Gábor pálfordulása előtt.

Most úgy tűnik, hogy - a régi mondást idézve - összenő, ami összetartozik. Hogy mindez a Jobbik számára tragikus lesz, hogy a párt teljes széteséséhez vezethet, az persze nem érdekli Simicska Lajost. A legkevésbé pedig Gyurcsányt.