Idős asszonyt marcangolt szét egy harci kutya

2018.03.18. 11:29

Három évvel ezelőtt marcangolta szét a 83 éves asszonyt a szomszédjuk staffordshire terrier kutyája a borsod megyei Monajon. Az áldozat fia 6 millió forintot kér a kutya gazdájától- írja a Bors.

Már messziről kiabáltak a szomszédok, István, nagy baj van. Egy csomó rendőrautó, vagy tíz kocsi állt a telkünk előtt. Közelebb menve láttam, anyu ott fekszik a krumpliföldön, csupa véresen- idézte fel emlékeit a férfi a Borsnak, aki szerint a anyja még életben volt, amikor odaért hozzá,

a karajai között halt meg.

Csütörtökön polgári per indul az ügyben, a férfi 6 millió forintot sérelem díjat kér a szomszédos ház és a kutya gazdájától,

mert nem tett meg mindent azért, hogy a kutya ne szökhessen ki az udvarról.

A 83 éves asszonyt 2015 októberében támadta meg a kutya, miközben krumplit szedett. Az állat könnyedén átjutott a raklapokból összetákolt kerítésen, és marcangolni kezdte az asszonyt. 20-25 sebet ejtett a nőn, amik közül több már magában is halálos lett volna.

A kutya gazdáját tavaly szeptemberben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék, de a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.