Hivatalosan kikérik a The Jerusalem Post hangfelvételét

Szijjártó Péter
New York, 2018. március 12. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott kormányközi tárgyaláson New Yorkban 2018. március 12-én. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
A magyar kormány a tel-avivi nagykövetségen keresztül hivatalosan kérni fogja a The Jerusalem Post főszerkesztőjétől a napokban nagy port kavart hangfelvételt – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. Megírtuk, a felvételen az hallható, hogy a Soros-hálózat berlini szervezete azért lobbizik, hogy a német kormány – magyarországi német cégeken keresztül – gyakoroljon nyomást Magyarországra a választások előtt.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az izraeli The Jerusalem Post egy hangfelvétel alapján arról írt, hogy a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani azért, hogy az illegális bevándorlók befogadásának ügyét előmozdíthassa.

A miniszter hozzátette, felháborítónak tartják, hogy azért járatják le Magyarországot, mert nem hajlandó illegális bevándorlókat befogadni.

Az is elfogadhatatlan a magyar kormány számára, hogy soha senki által meg nem választott ngo-k magyar emberek munkahelyeit, magyar emberek kiszámítható megélhetését sodorják veszélybe.

Szijjártó Péter külügyminiszter mai sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a magyar kormány hivatalosan is ki fogja kérni a The Jerusalem Post által hivatkozott hangfelvételt. Forrás: MTI/Kkm

Sorosék magyarok munkahelyeivel zsarolták az Orbán-kormányt

Pénteken megírtuk, hogy exkluzív, Magyarországról szóló anyaggal jelentkezett március 15-én a Jerusalem Post nevű izraeli hírportál. A lap szerint egy Soros által finanszírozott NGO vezetője bevallotta: azért lobbizott Németországban, hogy helyezzenek gazdasági nyomást a magyar kormányra a bevándorlást segítő NGO-kal kapcsolatos szabályozás visszavonása érdekében. A Soros György által foglalkoztatott Dénes Balázs ezzel gyakorlatilag arra bíztatta a német külügyet, hogy az itteni német cégeken keresztül, magyarok munkahelyeivel zsarolja az Orbán-kormányt. A bizalmas beszélgetésben Dénes büszkén feltárta, hogy több millió dollárt kapott Sorostól, sőt, mindennek tetejébe még azt is elkotyogta, hogy a brüsszeli intézményeket is kontroll alatt akarják tartani.

Dénest később felhívta az izraeli portál az általa mondottakkal kapcsolatban. Elismerte, hogy valóban a fent leírtakról beszélgetett partnerével.