Folyamatosan állítják helyre az áramszolgáltatást Hajdú-Biharban. Ahol még nincs áram, ott továbbra is folyamatos a rendőri jelenlét - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfő délelőtt az MTI-t.

Még húsz településen akadozik az áram ellátás Hajdú-Bihar megyében. Ezért Bakonszegen, Balmazújvárosban, Berettyóújfalun, Bihardancsházán, Biharnagybajomon, Bihartordán, Földesen, Hajdúszoboszlón, Kabán, Kismacson, Nádudvaron, Nagyháton, Nagyhegyesen, Nagymacson, Nagyrábén, Püspökladányban, Sárrétudvarin, Szerepen, Telekföldön és Tetétlenen folyamatos a rendőri jelenlét.

Hajdúnánás, 2018. március 18.Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecenben időközben teljesen helyreállt a villamosközlekedés - jelezte a DKV közlekedési társaság sajtóügyeletese az MTI-nek.

Csohány Andrea emlékezetett arra, hogy az 1-es és 2-es villamosokat a rendkívüli időjárás miatt szombat este hétkor kényszerült leállítani a DKV. Az ónos eső miatt a felsővezetékeken 3-4 milliméter jég keletkezett.

Az 1-es vonalon vasárnap délutánra sikerült helyreállítani a menetrend szerinti közlekedést, ott vasárnap éjszaka is közlekedtek a járművek, ezzel igyekeztek megakadályozni a vezetékek újbóli jegesedését. Hétfő reggelre a 2-es villamos felsővezetékeit is jégtelenítették, így hétfő délelőttre teljesen helyreállt a menetrendszerű villamosközlekedés Debrecenben.