Itt az újabb gyanúsított Gyurcsány ügyvédjének súlyos csalási ügyében

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Egy 26 éves fiatal férfit vettek őrizetbe a NAV nyomozói kedden hajnalban a Czeglédy-ügyben – írja a Pesti Srácok. K. Árpád, az ügy legújabb gyanúsítottja Gyurcsány Ferenc ügyvédjének munkaközvetítő cégében, a Human Operatorban tevékenykedett. Szépen dagad a botrány, K. Árpád őrizetbevételével 18 gyanúsítottja van az ügynek.
Vágólapra másolva!

A portál kiemeli, hogy K. Árpád egy ideje már Németországban dolgozik és éppen Magyarországon tartózkodott, amikor lecsaptak rá a NAV nyomozói.

A hírportál egyik belső informátora szerint az őrzetbe vett férfi nagyon fiatalon került kapcsolatba Czeglédy Csaba körével, hiszen a középiskola elvégzése után azonnal a szocialisták ügyvédje mellé szegődött.

Arra vonatkozóan viszont nincs információja a Pesti Srácoknak, hogy mi lehetett K. Árpád munkaköre.

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe Gyurcsány Ferenc ügyvédjének botránya kapcsán, az úgynevezett Czeglédy-ügyben Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

Az ügy legújabb gyanúsítottja egyébként Czeglédy média birodalmához is kötődik, hiszen a Nyugat Média égisze alá tartozó Rangadó bulvár sport portál főszerkesztőjének, Pál T. Gábornak közeli jó barátja, egyesek szerint élettársa, írja a Pesti Srácok.

K. Árpád őrizetbevételének tényét több dolog is megerősíti:

  • A hírportál megkeresésére Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette ezt. Részleteket azonban egyelőre nem árult el.
  • Egy nyilvános Facebook-bejegyzés-ben egy fiatal nő arról írt, hogy hajnalban a Czeglédy-ügyből kifolyólag őrizetbe vették egyik barátját. A személyleírás ráillik K. Árpádra.

Itt azominózus poszt:

Forrás: Pesti Srácok

A dolgok állása Czeglédy-ügyben

K. Árpád őrizetbevételével itt tart a balliberális ellenzék számára módfelett kínos ügy:

  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytat nyomozást Czeglédy Csaba és társai ellen. Az ügyben eddig 17, K. Árpáddal együtt már 18 gyanúsítottja van.
  • Időközben a bűncselekmények tényállását módosították. Czeglédy Csabát és iskolaszövetkezeteket működtető csapatát már több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják.
  • Újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült. Ebben az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) járt el korábban, majd a főügyészség utasítására a nyomozást a NAV vette át.