A Magyar Idők hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy Siewert András, a Soros-hálózat részét képező Migration Aid vezetője egy beépített oknyomozó újságíróval folytatott beszélgetésen egyebek mellett elárulta, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon annak érdekében, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek (!) – olvasható a Magyar Időkben, ahol utóbbi linken az alább részletezett a hanganyagok is meghallgathatóak.

Tehát akkor ismételjük meg - írja a lap -, mert döbbenetes: amikor Soros valódi céljairól kérdezik Siewertet, ő szó szerint azt mondja magyarul: „Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok."

Siewert ezen kívül beszél arról is, a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsenek a menekültekről, méghozzá természetesen titokban.

Siewert: „Tehát az ő hozzájárulásuk nélkül legálisan, legálisan nem lehet... A mi adatbázisunk is, amit a tranziton csináltunk sem volt legális ilyen szempontból."

Majd kicsit később, kérdésre válaszolva kifejti: „Hát hogyha nem, hogyha nem köthető az államnak az orrára valami, akkor tudni sem fog róla. Ez ilyen egyszerű."

Soros GyörgyForrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Amúgy Siewert arról is beszámol, hogy kapcsolatai vannak a Belügyminisztériumban, amely kapcsolatai segítségével bármikor tud belépőt szerezni a tranzitzónába.

Siewert felfedi az egész hálózatot. Bemutatja, hogy a Migration Aidnek komoly kapcsolatrendszere van Magyarországon és a szomszédos országokban, valamint Görögországban, sőt a budapesti német és osztrák nagykövetségen is.

A németeknél egyenesen a katonai attasé a kontaktjuk (!).

A magyar kapcsolatrendszerbe a következő itthoni Soros-NGO-k is beletartoznak: Magyar Helsinki Bizottság, Menedék Egyesület, Társaság a Szabadságjogokért, Amnesty International, Artemisszió Alapítvány.

A Migration Aid szoros kapcsolatban van több szerbiai szervezettel is, olyanokkal, mint például az Info park, a Fresh Response, a Refugee Aid Serbia, a Refugee Aid Miksaliste és a Rigardu e. V. A Migration Aid.

Gyakorlatilag élő, állandó kapcsolatot ápol ezekkel a szerbiai szervezetekkel, méghozzá a tranzitzónába belépő migránsok miatt.

A Migration Aid munkatársai és maga Siewert is gyakran átjár a szerb oldalra. Amikor lapunk felkereste Siewert Andrást, tagadta az elhangzottakat.

Állítása szerint a neki tulajdonított kijelentéseket csak a szájába adták egy oknyomozó újságíróra hivatkozva. Hozzátette: nincsen illegális adatbázisuk a migránsokról, és külföldi szervezetekkel sincsenek kapcsolataik, ilyet ő nem szervezett.

A Migration Aid munkatársa azt is tagadta, hogy anyagi támogatást kapnának az amerikai milliárdostól, Sorostól – írja a Magyar Idők.