Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok Erzsébet-utalványainak kézbesítése

Novák Katalin
Budapest, 2018. március 20. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (k) sajtótájékoztatót tart a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványok postázásának helyzetéről, mellette Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője és Parrag Zoltán postás Budapesten, a XIII. kerületi Gidófalvy utca 33-as számú ház előtt 2018. március 20-án. A Magyar Posta a napokban megkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését, a borítékban négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalvány van. A kormány döntése szerint a jogosultak - a nyugdíjasok és a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásban részesülők - tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin ismertette, hogy a küldemény

4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos,

élelmiszerre és meleg ételre beváltható utalványt tartalmaz, érvényességük 2019 utolsó napján jár le, a küldeményt az értesítéssel a kézbesítést követően 10 napig a postán is át lehet venni.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (k) sajtótájékoztatót tart a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványok postázásának helyzetéről, mellette Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője és Parrag Zoltán postás Budapesten, 2018. március 20-án. Forrás: MTI/Mónus Márton

Az át nem vett utalványok a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához kerülnek, innen lehet

május 31-ig utólag igényelni az újbóli kézbesítést - mondta az államtitkár.

A kormány döntése értelmében minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásra jogosult 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap.

A kabinet harmadik alkalommal küld Erzsébet-utalványt a 2,7 millió, Magyarországon élő nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, a kézbesítés ezúttal is megszokott és bevált rendszer szerint működik - hangsúlyozta Novák Katalin.

Megjegyezte, az utalványokkal a kormány az idősek munkában eltöltött évtizedeit ismeri el. Hozzátette, hogy az erről szóló döntést az tette lehetővé, hogy magyar gazdaság növekedési pályára állt, a

GDP növekedése tartósan 4 százalék feletti, a kivitel rekordot döntött tavaly,

a foglalkoztatottság aránya és a bérek folyamatosan emelkednek.

Az államtitkár elmondta, az idősek több évtizedes munkában eltöltött idejét

a kormány eddig is elismerte a nyugdíjak folyamatos emelésével,

miként a gyermeket nevelők és a középkorúak százezreinek is segíteni kíván a többi közt rezsicsökkentésekkel.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közölte, hogy az eddigi tapasztalatok szerint várhatóan a nyugdíjasok több mint 80 százaléka a kézbesítőtől veszi át az Erzsébet-utalványokat.