Balog: Olyanra nem lehet bízni az oktatást, aki iskolabezárásban gondolkodik

Balog Zoltán állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át galéria
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő, hogy az ellenzéki MSZP-Párbeszéd pártszövetség árnyékormányában olyan ember is van, aki korábban iskolákat akart bezárni Magyarországon - mondta Balog Zoltán újságíróknak kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.
Vágólapra másolva!

Az emberi erőforrás miniszter a Nő az esély című roma felzárkóztatási program bizonyítványosztója után arról beszélt, hogy Karácsony Gergely árnyékkormányában az a Daróczi Gábor az oktatási tárca várományosa, aki néhány éve a bíróság segítségével akarta elérni tizennégy - hét budapesti és hét vidéki - iskola bezárását.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Fotó: Polyák Attila - Origo

Olyan emberről beszélünk, akit korábban az Európai Bizottság arra jelölt ki, hogy ellenőrizze a magyar kormány által indított - egyébként nemzetközi szinten is sikeresnek és elismertnek minősített - romaprogramokat - emlékeztetett Balog Zoltán. Megjegyezte: az MSZP-Párbeszéd oktatásiminiszter-jelöltje alapítványával - melynek kuratóriumi tagja és elnöke is volt - követelte az intézmények bezárását.

"Én azt szeretném, hogy ez az árnyékkormány árnyékban is maradna, mert úgy gondoljuk, olyanokra nem lehet bízni az oktatást, akik iskolabezárásban gondolkodnak" - jelentette ki Balog Zoltán.