Két asszonyt sodort el egy megáradt patak a baranyai Somogyhatvanban, miután elindultak medvehagymát szedni. Az egyikük holttestét már megtalálták- írja a Bors.

A két asszony vasárnap este tűnt el, miután elindultak medvehagymát gyűjteni. Keresésükben 25 polgárőr, 30-40 rendőr és nyomkereső kutyák vesznek részt Somogyhatvan, Merenye és Tótszentgyörgy határában. Az sok esőtől átázott terep nehezen járható, a helyszínelő rendőröket quadokkal vitték be a tűzoltók a helyszínhez - írja a Bors.

Egyiküket vasárnap este Somogyhatvantól három kilométerre találták meg, a búvárok emelték ki a holttestét a folyóvá duzzadt patakból.

A rendőrség koordinálásával továbbra is keresik a másik eltűntet. Még nem tudni, mi történhetett, de az biztos, hogy vasárnap este egy nagyon sűrű hóesés és vihar kapta el őket, ami befolyásolhatta a tájékozódásukat- mondta a lapnak Gyulai Krisztián, a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A családtagok nem értik, mi történhetett, hiszen a két asszony jól ismerte a terepet. Nem igaz, hogy eltévedtek, vagy hogy át akartak kelni a megáradt patakon, ennyire nem felelőtlenek. Jól ismerik a környéket, negyven éve rendszeresen ott szedik a medvehagymát, ezért nem tudom elképzelni, hogy kerültek a patakba- mondta a lapnak az egyik asszony férje.

A még meg nem talált asszony családja reménykedik benne, hogy az asszony élve előkerül, akit hét gyerek vár haza.