Menekül a kérdések elől a Jobbik a súlyos korrupciós ügyben

Simicska Vona
Vágólapra másolva!
Az után, hogy már hétfőn megírtuk, és hangfelvétellel bizonyítottuk, hogy a Jobbik Kiskunhalason megpróbálta lefizetni az LMP jelöltjét, egészen pontosan 600.000 forintot ajánlott azért, hogy visszalépjen, úgy tűnt pártja önkritikát gyakorol. Ma délelőtt tíz órára ugyanis sajtótájékoztatót hirdetett Választási csalások címmel. Abban bíztunk, hogy az egy órával korábban megjelent cikkünkre is reagál a párt szóvivője, amelyben azt is leírtuk, hogy úgy tudjuk a kiskunhalasi nem egyedi eset, és a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor rendszeresen jár Simicska Lajoshoz, hogy a lefizetésekre legyen elég pénz. Csalódnunk kellett, a kérdéseinkre nem kaptunk válaszokat. Viszont a párt szóvivője ismét bizonyította, hogy Gyurcsány átvette a hatalmat a Jobbik felett, úgy kezdte el migránsozni a határon túli magyarokat, mint a bukott miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Feltett szándékunk volt tehát, hogy megtudjuk, mit gondol a Jobbik szóvivője arról, hogy

a párt kiskunhalasi jelöltje pénzt ajánlott azért, hogy az LMP jelöltje visszalépjen.


Válasz helyet egy kérdést kaptunk:

Amikor a szóvivő megtudta, hogy nem a Simicska-médiától, és mást merünk kérdezni, mint amiről ő beszélni akar, megtagadta a választ.

Próbáltuk nem hagyni magunkat, és újból feltettük a kérdésünket, erre azonban az volt a válasz, hogy ez nem egy futballmeccs, itt nem lehet bekiabálni. Próbáltuk meggyőzni, hogy ez egy sajtótájékoztató, ahol az újságíró kérdez abban a reményben, hogy választ kap. Csalódnunk kellett, újabb összevissza monológ érkezett a sértődött szóvivőtől, aki úgy gondolta, hogy egy sajtótájékoztatón csak arról lehet beszélni, amiről ő akar.

Így hát csak a kérdések maradnak. Ezeket azért a rend kedvéért felsoroljuk:

  1. Ki támogatja anyagilag Farkas Gergelyt abban, hogy 600.000 forintot fizessen egy LMP-s politikusnak?
  2. Simicska Lajos?
  3. Ha igen, valóban rendszeresen jár hozzá a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor pénzért?
  4. Valóban máshol is készülnek hasonlóra?

A Jobbik kinyilatkoztatása egyébként Gyurcsány Ferenc kedvenc összeesküvés-elméletéről szólt: a kárpátaljai magyarokat ukránozta, akik szerinte be akarnak avatkozni a magyar választásba.