Karácsony Gergely: A Jobbik Simicska Lajos lopott pénzéből kampányol

2018.03.22. 11:12

Karácsony Gergely egy interjúban arról beszélt, hogy a Jobbikban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a nácizmus hangoztatását.

A Magyar Narancs interjút készített Karácsony Gergellyel, az MSZP és a Párbeszéd nevű kamupárt miniszterelnök-jelöltjével.

Karácsony GergelyFotó: Adrián Zoltán - Origo

A Jobbik pártlapja, a Simicska-féle Index ebből közölt néhány részletet. Karácsony szerint a Jobbik Simicska Lajos oligarcha lopott pénzén kampányol, többek között azt akarják elhitetni, hogy a Jobbik nem rasszista párt.

Karácsony szerint viszonta radikális pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a nácizmusuk gyakorlását. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Jobbik gazdája, Simicska tiltotta meg a szélsőjobboldali nézeteik hangoztatását,  annak érdekében, hogy a csicskapártot szalonképesnek tűntessék fel a balliberális „elit" körében.

Ennek tudható be Vona Gábor pálfordulása is, amit jelez a liberális fellegvárba, a Spinoza Házba tett látogatása.

Karácsony viszont nem hiszi el, hogy a Jobbik tényleg megváltozott volna.

Mirkóczki Ádám: A Jobbik 2010 előtti retorikája hazugság volt

Gaudi-Nagy Tamás, az egykor szebb napokat megért párt volt országgyűlési képviselője szerint mindez azt jelenti, hogy a Simicska-féle politikai tömörülés már a kezdetektől hazudott, véleménye alapján ezt tekinthetjük akár a Jobbik öszödi beszédének is – írja a Magyar Idők.

Gaudi-Nagy Tamás, még jobbikos képviselőként eltávolítja az európai uniós zászlót az Országgyűlésből."Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd "

Azzal pedig, hogy a Jobbik akkori híveit nácinak nevezte, Mirkóczki szembeköpte mindazokat a derék hazafiakat, akik a 2006-os rendőrterror utáni nemzeti ellenállás tagjaként előremozdították a Jobbikot és kiemelték a törpepárt-létből.

Ezek szerint az új Jobbik irányvonala már a 2009-es EP-választás fő jelszavát – Magyarország a magyaroké – is hazugságnak tekinti? – tette fel a kérdést a jogvédő.

Mirkóczki azon kijelentésére, miszerint Alföldi Róbert nemhogy belefér, hanem egyenesen feltétele egy normális országnak, Gaudi úgy reagált, ez egy balliberális irányba történő radikális változás, aminek már semmi köze ahhoz a nemzeti konzervatív értékközpontú gondolkodáshoz, amelyet azok vallottak, akiket most a Jobbik szóvivője az új potenciális szövetségesek felé való behódolás érdekében lenáciz és megtagad.

Ezzel Mirkóczki azt a szellemiséget választotta, melyet annak idején az azóta már megbukott SZDSZ, amely ostorozta a nemzetünk függetlenségéért és szabadságunk megőrzéséért, valamint a gyurcsányi terrorgépezettel szemben bátran harcolókat – tette hozzá.