Az ELÉG Facebook-oldala kirakott egy videó-összeállítást, az ellenzéki képviselőknek - egészen pontosan: Hiller, Vona, Szigetvári,Botka, Tóbiás és Jávor -  a határkerítés vonatkozásában megfogalmazott mondataiból, amelyből kiderül, hogy a manapság már a migráció és a déli határt védő kerítés kérdésében mélyen hallgató ellenzéki politikusok egykor még milyen vehemenciával szidalmazták a Magyarországot és egyúttal egész Európát védelmező határkerítést, és tiltakoztak az ellen. Az ELÉG ezekre, az ellenzéki politikusaink őszinte - ritka az ilyen - pillanataiban mondott szavaira kíván emlékeztetni. Így kétség sem fér ahhoz, hogy a nem éppen a gerincességükről híres, fenti politikusaink, ha rajtuk múlna, lebontanák a határkerítést, és beengednék a menekülteket.

 A videó elején Hiller István, az MSZP-P pesterzsébeti képviselőjelöltje beszél, aki elmondta:

Én ezt a kerítést utálom, hülye, aki a kerítést szereti."A második rész, a most épp a Jobbik korrupciós ügyei miatt ismét nehéz helyzetben lévő Vona Gábor pártelnöké, aki az alábbiak szerint nyilatkozott erről még 2015-ben.
A kerítés egy hatalmas bukás, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére."Érdemes hozzáfűzni azt, hogy azóta egyébként a Jobbik próbálja saját ötleteként beállítani a határkerítést - miután látja, hogy az a Fidesz és a kormány egyértelmű sikere -, holott a párt elnöke még 2015-ben a fentiek szerint vélekedett arról.

Budapest, 2018. február 2. Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék" látható Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton 2018. február 2-án. A Fidesz plakátját a fővárosban és vidéken is elhelyezik. MTI Fotó: Kovács TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

A harmadik rész Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatát tartalmazza, aki elmondta, hogy véleménye szerint:Szerintem a kerítés szükségtelen, felesleges pénzkidobást jelentett a felépítése. Ha rajtam múlva, ha véletlenül miniszterelnökké választana ez a nép, akkor én lebontanám két éven belül."A negyedik Botka László, Szeged polgármestere, bukott szocialista miniszterelnök-jelölt nyilatkozatának részlete, aki elmondta: Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen."Tóbiás József az MSZP korábbi elnöke pedig az alábbiak szerint nyilatkozott: A kerítés, amelyről a vita zajlik, a lehető legrosszabb megoldás."Végül pedig Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének a mondatait idézi fel az ELÉG Facebook-oldala, aki "rendkívül bölcsen" konstatálta még 2015-ben: Én szerintem nincs szükség a kerítésre."

Íme a videó: