Addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonái, amíg van Magyar Honvédség, amely képes megvédeni minden bajtól a magyar embereket - jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, sajtótájékoztatón.

Simicskó István előtt csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét szombaton. A miniszter sajtótájékoztatóján nagy lépésnek nevezte az eseményt, és megjegyezte, hogy tavaly nyár óta 1600 új tartalékos katonával kötöttek szerződést.

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a honvédvezérkar főnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott (b-j) az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák eskütételén Szentendrén, a MH Altiszti Akadémián 2018. március 24-én.Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Jelenleg mintegy 6600 tartalékos katonája van a honvédségnek. A cél, hogy egy 30 ezer katonából álló aktív állomány mögött egy 20 ezres tartalékos állomány legyen - fejtette ki a miniszter.

Benkő Tibor, a honvédvezérkar főnöke (j) kezet fog egy katonával az önkéntes területvédelmi tartalékosok eskütételén Szentendrén, a MH Altiszti Akadémián 2018. március 24-én.Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azt mondta: valós, megfogható erőt jelentő Magyar Honvédségre van szükség, és fontos, hogy mögötte olyan létszámú és felkészültségű önkéntes tartalékos erő legyen, amely bármikor az ország lakosságának rendelkezésére áll.