Vona Gábor ezek után is vigyázzba vágja magát Gyurcsány Ferenc előtt?

Gyurcsány Ferenc 2017. május 1. DK
Vágólapra másolva!
Az erdélyi magyarokat gyalázza a bukott miniszterelnök egy gyalázatos kampányvideóban. A határon túli magyarokat bűnözőként beállító videójával felrúgott mindent, amiről a rendszerváltás szól. Vállalhatatlan!
Vágólapra másolva!

A mai napon megszületett a szabad Magyarország legszomorúbb videója. Az 1989-es rendszerváltást követően mind a tizenöt millió magyar, határokon innen, határokon túl együtt lélegezve hitt abban, hogy ha nem is értünk mindenben egyet, de lesznek olyan pontok, gondolatok, amiben össze tudunk tartani. Például, hogy a Kádár-rendszer által elhallgatott határon túli magyarok magyarságát ugyanúgy elismerjük, mint a sajátunkét. De újra és újra csalódnunk kellett, hiszen egyre-másra bukkantak fel az olyan figurák, akik álló helyzetből rúgták fel legszebb reményeinket. Jött 2004, jött a külhoni magyarok állampolgárságáról szóló népszavazás, ahol a gyűlölet karmestere beleállt, ahogy szokott, és félelmetes erővel tüzelte az anyaországi magyarokat a határon túli magyarok ellen, magyar embert magyar ember ellen fordítva. Volt románozás, munkahelyek elvesztése, minden, ami Gyurcsány Ferencnek az ínyére volt.

A gyűlölethengernek meglett a hatása, a népszavazás eredménytelen lett, ezzel talán sosem gyógyuló sebeket okozva a trianoni döntéssel határon túlra kerülő magyarok lelkében.

A 2010-ben felállt polgári kormánynak az első dolga volt lemosni a szégyent, és megadni azt, ami jár: a határon túli magyaroknak az állampolgárságot. Őket nem olyan fából faragták, hogy könnyen felejtenének, bár azt, amit Gyurcsány 2004-ben művelt, nem valószínű, hogy bárki könnyen el tudná felejteni. Az állampolgárság szavazati joggal jár, hiszen ha ez nem így lenne, akkor olyan helyzet állna elő, miszerint lennének elsőrendű magyar állampolgárok, akik szavazhatnának és lennének másodrendű magyar állampolgárok, aki viszont nem. Ezzel pedig ismét megalázó, méltatlan helyzetbe kerülnének határainkon kívül élő honfitársaink.

Gyurcsány Ferenc Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ahogy a határon túli magyarok sem felejtenek, úgy Gyurcsány sem. A bosszúállásáról ismert bukott kormányfő április előtt megtalálta gyűlöletének, sikertelenségének tárgyát, ismét azokat bántja izomból, akik a legvédtelenebbek. A mai napon Gyurcsány Ferenc olyan videót tett le az asztalra, amit sokáig nem felejtünk, mert sokáig nem felejthetünk. Egész egyszerűen nincsenek rá jobb szavak, minthogy ez a videónak álcázott gyűlöletpropaganda

alsóhangon dermesztő, felfoghatatlan, megdöbbentő. Ugyanis eltakart arcú és eltorzított hangú bűnözőknek állítja be a határon túli magyarokat.

Akiknek az a bűnük mindössze, hogy a Fideszt merik támogatni. Ezt kifogásolja a magát első számú demokratának tartó Gyurcsány és pártja. Csakhogy ezúttal alaposan túllőttek a célon, ugyanis ennek a videónak van egy mindenkire nézve kötelező üzenete:

Eddig és ne tovább!

Gyurcsány ezzel a húzásával felrúgott mindent, amiről a rendszerváltás szól. A reményeinket, a vágyainkat, a hitünket. Gyurcsány ezzel az olcsó, primitív, hazug, a félelmekre és az irigységre játszó videóval vállalhatatlanná tette magát. Ezzel a videóval a politikai paletta legszélére került, ahonnan nincs visszaút.

Ezzel a videóval megüzente azt, amit eddig is tudtunk: egyetlen dolog érdekli, hogy a pártja bejusson áprilisban a parlamentbe, megnyerve a balliberális pártok közötti versenyt.

Ennyi, ez Gyurcsány. Ez az ember volt Magyarország egykori vezetője. És a legveszélyesebb, hogy ez az ember vissza akar kapaszkodni a hatalomba.

Az ellenzéki pártok felé is van egy nyomasztó, súlyos üzenete ennek az egészen elképesztő videónak:

Gyurcsánnyal nincs alku, még a hatalom reményében sem!

Ez különösképpen szól az elveit naponta feladó Jobbiknak és annak vezetőjének. Az ő esetükben meg árnyaltabban kell fogalmazni:

Gyurcsánnyal semmilyen alku sincs, még a hatalom reményében sem!

Megkérdezzük a pártokat, mit szólnak a külhoni magyarok elleni nyílt hergeléshez.