Hangfelvétel is készült a korrupt Jobbikról

2018.03.25. 15:01

Horváth Tibor, a párt hajdúszoboszlói jelöltje közösségi oldalán jelezte, hogy a birtokába jutott egy olyan hangfelvétel, amely szerinte bizonyítja, hogy választási csalást követett el a Jobbik. Egyelőre nem hozta nyilvánosságra a felvételt, azonban ha erre sor kerül, feltehetően nagyot fog szólni. Közben a talpon maradt FKGP-jelöltek nyilatkozatot adtak ki, hogy semmilyen körülmények között nem fognak visszalépni, mert elfogadhatatlan számukra, hogy „agyagi javakért akarják eladni" őket.

Ahogy a dolgok alakulnak, egyre nyilvánvalóbb: a rendszerváltás utáni legnagyobb vesztegetési botránya, ahogy a Jobbik anyagi előnyöket ígérve meg akarta venni az FKGP-t. Minden jel arra utal, hogy a párt elnöke és elnökségének egy része esetében sikeres volt a művelet, azonban a jelöltek és a tagság körében kiverte a biztosítékot. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy nyilvánosságra kerültek a Jobbik és a kisgazda-pártvezetés által szignózott szerződés. A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKGP elnöke. A dokumentum hitelességét Staudt egy e-mailben elismerte. A nyilvánosságra hozott megállapodás teljes mértékben alátámasztja Paulina Lászlónak, az FKGP alelnökének korábbi, Tényeknek megfogalmazott állításait.

A példátlan vesztegetési botrány tovább gyűrűzik, a kisgazda-politikusok körében nem csillapodnak a kedélyek. Horváth Tibor, az FKGP hajdúszoboszlói jelöltje tett közzé egy meglehetősen érdekes bejegyzést közösségi oldalán. Horváth állítása szerint olyan hanganyag került a birtokába, amelyen „100 százalékosan" bebizonyosodik, hogy Vonáék és a kisgazdavezetők „választási csalást" követtek el. A poszt alatt sokan követelik, hogy hozza nyilvánosságra a felvételt. Feltehetően cikkünk hatására Horváth Tibor a bejegyzést eltávolította, azonban lementettünk róla képet. Itt látható a kigazda politikusnak a Jobbikra nézve terhelő hangfelvétellel való fenyegetőzése:

Forrás: Facebook

Korábban a Dehírre hivatkozva megírtuk, hogy Horváth Tibor is azok a kisgazda-politikusok közé tartozik, akit nyomásgyakorlás céljából megkerestek a pártközpontból. A lap úgy értesült, hogy Horváthot arra kérték, hogy a jobbikos Rigán István javára lépjen vissza.

Fogy a levegő Vona Gábor és a Jobbik körül: egy kisgazda-politikus leleplező hanganyaggal fenyegette meg őket.Forrás: MTI/Vajda János

Nyilatkozatban szögezik le: nem lépnek vissza a Jobbik javára!

Jelenleg 11 kisgazdajelölt maradt talpon a Választás.hu hivatalos adatbázisa szerint, azonban Tóth Dezső karcagi jelölt közösségi oldalán posztolt közös nyilatkozatot csupán 10-en írták alá. Ebben leszögezik, hogy sem a Jobbik, sem más párt javára nem hajlandóak visszalépni. Ahogy a piros-fehér-zöld keretes nyilatkozatban fogalmaztak: „az Isten, Haza, Család értékrenddel összeegyezhetetlen számunkra, hogy anyagi javakért akartak bennünket eladni."

Jól jellemzi a kisgazda-összetartást, hogy a nyilatkozattételt megelőző megbeszélésükről egy jó hangulatú képet posztoltak.

Harc a kisgazda függetlenségért

Korábban megírtuk, hogy komoly mozgolódások indultak meg a párton belül a Jobbik befolyásolási kísérlete, és a jelenlegi FKGP-vezető ellen. Tóth Dezső a Tények-riportot megelőzően arra hívta fel ismerősei figyelmét, hogy nézzék este a műsort. De ő volt az, aki nyílt napot szervezett a témában. „Pesten a székházunkban Bp., IX. ker. Kinizsi 22. megtartjuk a szokásos nyílt napunkat 10:00 órakor, aki tud, jöjjön, mert akkor közös sajtónyilatkozatot teszünk. Ha nem engednek be bennünket, beülünk majd a közelbe. Addig, ha a helyi sajtó kér nyilatkozatot, egyértelműen jelentsétek ki, hogy nem lépünk vissza senki javára, a Független Kisgazdapárt jelöltjeként indulunk a választásokon" – írta a karcagi politikus. Azt kérte párttársaitól, hogy ne vegyék fel a telefont, amennyiben a pártot a Jobbiknak kiárusító Balogh hívja őket. Úgy látja, hogy „szorul az áruló politikus nyaka körül a hurok":

arra vigyázzatok, hogy mindent felvesz, és próbál benneteket beugratni valamiben, amivel esetleg később zsarolhatóvá váltok. Nagyon szorul a hurok a nyaka körül, óriási a felháborodás ellene országosan.

Feljelentést tesznek választási csalás gyanúja miatt a Jobbikkal szemben

Elsőként írtuk meg, hogy Tóth Dezső választási csalásért feljelentéssel fenyegette meg a Jobbikot. Márkus János kisgazda-politikus a Mandinernek értesülésünket alátámasztotta, és elmondta, hogy kedden választási csalás gyanúja miatt feljelentést fognak tenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK