Orbán Viktor: A bevándorlás az áprilisi választás legnagyobb tétje

2018.03.25. 08:42

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország, és sikerül-e megőrizni a biztonságot, az európai kultúrát és életmódot.

Orbán Viktor szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot, és kijelentette:

Magyarország álláspontja szerint a kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani.

Ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az EU - mondta.

A kormányfő közölte, hogy Brüsszel az európai pénzek jelentős részét a migránsokra akarja költeni, az új uniós előterjesztés szerint pedig Magyarországra már az első körben 10 ezer migráns érkezne.

Az ehhez előírt fejenkénti 9 millió forintos ellátás tönkretenné a nehezen elért gazdasági eredményeket, vagyis nemcsak kulturális okokból nem szabad migránsok tízezreit küldeni egy-egy tagállamba, hanem azért is, mert meghaladná az országok teherbírását.

Migránsok Franciaországban: Nagyon súlyos a helyzetForrás: AFP/Francois Lo Presti

A miniszterelnök fontos fejleménynek nevezte az olaszországi változásokat, hiszen - mint mondta - az EU három nagy tagállamának egyikében az emberek túlnyomó többsége már a bevándorlás ellen foglalt állást, és ennek a hatása az EU központjában is érezhető.

Európa legfontosabb kérdése tehát a bevándorolás, hiába cenzúrázzák a migrációról és a terrorizmusról szóló híreket az interneten is

- mondta. Szerinte a magyarországi ellenzék pártjai - amelyek Soros György megbízásait teljesítik -, továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a problémáról nem szabad beszélni.

A kormányfő továbbra is arra számít, hogy a választásokra a kormány jelöltjeivel szemben egyetlen ellenzéki jelölt áll majd. Utóbbiak eszközének a rejtőzködést nevezte, hiszen - mint mondta - az ellenzék mögött álló erők valódi céljai ellentétesek az emberek akaratával, ezért nem állnak ki nyíltan, leplezik magukat, miközben beépültek döntéshozatali központokba, és ott vannak Brüsszelben is.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a "Soros-hálózat" ellen a leleplezés a legjobb eszköz, vagyis meg kell mutatni, mit akarnak valójában elérni ezek a szervezetek, a választások után pedig átláthatóságra kell kényszeríteni őket, és meg kell tiltani a migráció támogatását.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Soros Györgynek Amerikába kellene mennie ahelyett, hogy Magyarország sorsát akarja megváltoztatni - mondta a miniszterelnök. Szerinte nem lehet többé kitenni azokat, akik bejönnek Magyarországra, ezért

a migráció kérdésére nem szabad rossz választ adni.

Orbán Viktor azt mondta, amíg a magyar választók a jelenlegi kormányt tüntetik ki a bizalmukkal, mindez nem fog bekövetkezni.

Szerinte elérhető közelségbe került a teljes foglalkoztatottság, felépült az új, munkára épülő gazdasági rendszer, 10 millió ember összefogásának köszönhetően pedig Magyarország 2010 után kikerült a csőd fogságából.

A kormány azonban nem az elért eredményekkel, hanem a jövő kérdéseivel kíván foglalkozni - mondta a miniszterelnök.