A Soros-szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítést és ezzel Magyarország és egész Európa biztonságát támadják - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője hétfőn Röszkén.

Németh Szilárd és Gulyás Gergely ellátogatott a röszkei tranzitzónába, ahol sajtótájékoztatót tartottak. Elmondták: a Soros György támogatta szervezetek imindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítés fennállását támadják és megkérdőjelezzék annak hatékonyságát. 

Németh Szilárd, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke közöélte: hangfelvétellel igazoltan kiderült, hogy a Soros-szervezetek humanitárius álarc mögé bújva arra használták a tranzitzónát, hogy adatbázist építsenek az itt lévő migránsokról. 

A politikus emlékeztetett,  hogy 2015-ben a tranzitzónától néhány száz méterre zajlott le a röszkei átkelő ostroma, melyben Ahmed. H. is részt vett. "Ezt a terrorizmusért elítélt embert, a hazai baloldal, a nemzetközi Soros-szervezetek és Brüsszel is próbálják mentegetni" - mondta a politikus.