Fidesz: Kész Zoltán kampányát Czeglédy lopott pénzéből finanszírozták

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Kész Zoltánnak le kell mondania a képviselőjelöltségről, miután kiderült, hogy veszprémi kampányát Czeglédy Csaba lopott pénzéből finanszírozták - nyilatkozta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn a közmédiának.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs azt mondta: egy hétfőn napvilágot látott felvételen az hallható, hogy Kész Zoltán kampányát Veszprémben gyakorlatilag "Czeglédy lopott pénzéből, bűnözők pénzéből finanszírozták".

- fogalmazott.
Hangsúlyozta: Czeglédy Csaba egy bűnszervezetet működtetett, így nem hiába mondják régóta, hogy valójában baloldal titkos pénztárnokáról van szó, és ez egy párt-, illetve kampányfinanszírozási botrány.
Arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke állítása szerint semmiről sem tudott, Hidvéghi Balázs azt mondta: nem véletlen, hogy amikor Czeglédy Csabát rövid időre kiengedték a mentelmi joga miatt, akkor "első útja" Gyurcsány Ferenchez vezetett. Beszéltek személyesen és telefonon is. Nem véletlen az sem, hogy más baloldali szereplők is nagy vehemenciával állnak ki emellett a bűnöző mellett - tette hozzá.

A PestiSrácok.hu hétfőn írt arról, hogy a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Czeglédi Csaba az általa vezetett Humán Operátor Zrt.-n keresztül vezette és finanszírozta Kész Zoltán "álcivil" jelölt 2015-ös, veszprémi választási kampányát.

A portál által nyilvánosságra hozott videón a tanú, akinek csupán a keze látható a képen és a hangját is eltorzították, azt állítja, hogy a Humán Operátor és az alá rendelt cégek és iskolaszövetkezetek - elsősorban diákok bevonásával - aktívan részt vettek a kampányban, amelynek végén Kész Zoltánt országgyűlési képviselővé választották.