Jó nagyot hazudott az ingatlanbotrányba keveredett Sneider Tamás

Mátra Vadász Sneider
Vágólapra másolva!
Hatalmas hazugsággal védekezett az ingatlanbotrányba keveredett Sneider Tamás. A Jobbik alelnöke a botrány kirobbanását követően azt írta, hogy csak 34 négyzetméteres felesége mátrai vadászvillája, miközben a feleség vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy az ominózus ingatlan közel 100 négyzetméteres.
Vágólapra másolva!

Hatalmas botrányba keveredett Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke. Kiderült, hogy feleségének a Mátrában egy értékes vadászvillája van, valamint a felesége a párton belül milliós jövedelemmel rendelkezik. Sneider azonnal magyarázkodásba kezdett, azonban ebből csak egy még nagyobb hazugság kerekedett ki.

Sneider a Facebook-oldalán azt írta, „a nejem tulajdonában egy 34 négyzetméter területű, tetőtér beépítéses üdülő van."

Megkerestük Sneider feleségének a vagyonnyilatkozatát, és abból kiderül, hogy

az ominózus üdülő nem 34 négyzetméter alapterületű, hanem 98,66 négyzetméter.

Tehát nagyjából háromszor akkora, mint amennyit a jobbikos képviselő bevallott.

Sneider feleségének a vagyonnyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy a vadászvilla nem 34, hanem 98,66 négyzetméteres Forrás: Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, az értékes mátraszentimrei ingatlanban fele arányban tulajdonos Sneider Tamás felesége - ő az, akinek ügyvédi irodája milliókért ad jogi tanácsokat a Jobbiknak -, valamint a saját ügyvédi irodája.

Az interneten fellelhető dokumentumok szerint Sneider felesége 2011-2012-ben több mint tízmillió forintot vett fel a párt költségvetéséből.

Azt egyébként a politikus sem tagadta, hogy a felesége jogi munkát lát el a Jobbiknak.

Feleségem tíz éve lassan már a Jobbik jogi ügyeit intézi, annak a vezetője, ezt a munkát látja el. Viszonylag kevés pénzért. Körülbelül 80 ezer forintért – mondta Sneider. Csakhogy jött a valóság és a dokumentumok, amelyek szerint ennél jóval magasabb a bérezése, 2016 és 2017 között, másfél év alatt közel hétmillió forintot fizetett ki az alelnök feleségének a Jobbik-frakció jogi tanácsadásért. Ezek a számok a Jobbik-frakció költéseiből olvashatók ki.

Az elmúlt napokban szintet lépett a Jobbikban a korrupció

Megírtuk, hogy Szabó Gábor pártigazgató Simicska Lajoshoz jár pénzért a milliárdos egyik cégének irodájába. Az innen származó feketepénzt használják más jelöltek lefizetésére is. Több fényképet is közöltünk ezzel kapcsolatban. Az egyik képen az látható, ahogy Simicska Lajos fekete jaguárja beparkol az említett iroda udvarába. Később, ugyanebből az épületből távozik Szabó Gábor és Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója egy táskával.

Egy párthoz közeli informátor megerősítette nekünk, hogy

Szabó Gábor az, aki ezeket a pénzügyeket intézi: ő a táskahordozója Lajosnak a Jobbikban.

Simicska mindig azt mondja: neki ilyen ügyes emberek kellenek, akik ennyire kreatívan bánnak a pénzzel. Szabó Gábor volt az is, aki a Független Kisgazdapárt vezetőinek a megvesztegetését intézte. Erről Paulina László, az FKGP alelnöke számolt be korábban. A Jobbik-FKGP szerződésen előbbi részéről Szabó és Staudt Gábor jobbikos képviselő szignója díszeleg. A kisgazdák választási csalásért feljelentik a Jobbikot, sajtóinformációk szerint erre kedden kerül sor.