Lázár: Elfogadhatatlan Janiczak Dávid erőszakossága

LÁZÁR János
Lázár János szerint is elfogadhatatlan Janiczák Dávid nőket megalázó kijelentése
Vágólapra másolva!
Hódmezővásárhelyen méltatlanná válna egy városvezető olyan kijelentések után, mint amit Janiczak Dávid tett Ózdon - mondta Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője az Origo kérdésre. Szóba került még Vona Gábor és a II: János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottja közötti kapcsolat is. 
Vágólapra másolva!

Lázár János szerint Hódmezővásárhelyen nem fogadnák el Janiczak Dávid nőket megalázó kijelentését, de most az ózdiak véleménye a fontos - mondta az Origo kérdésére a miniszter.

Janiczak Dávid erőszakosságát nem tartja elfogadhatónak Lázár János.

Arra a kérdésünkre, hogy indítanak-e vizsgálatot a hazai titkosszolgálatok, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, hogy Vona Gábor a II. János Pál pápa elleni gyilkosság egyik vádlottjával ápol szoros kapcsolatot azt felelte, az felelősségi körébe tartozó hírszerzés nem indít ilyen vizsgálatot.

Nem lesz betelepítés

Bolgár elnökség javaslatát elutasítja a magyar kormány, mivel a határőrizettel kellene foglalkozni, és nem a szétosztási mechanizmussal – mondta Lázár János. Semmilyen kvótát és betelepítést sem tudunk támogatni – tette hozzá. Magyarország továbbra is elutasítja az ENSZ migrációs csomagját, és ellenzi azt is, hogy EU egységes állásponttal jelenjen meg ebben a vitában – mondta Lázár. A bevándorlás és a migráció rossz dolog, mindenkit helyben kell megsegíteni – jelentette ki a Miniszterelnökség vezetője.

Lázár János szerint is elfogadhatatlan Janiczák Dávid nőket megalázó kijelentése Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Soros emberei

Lázár János arról is beszélt, Orbán Viktor javasolta az egységes kiállást Oroszországgal szemben az Európai Tanács ülésén. A diplomaták kiutasítása az Egyesült Királyság javaslatára történt. Soros György kapcsán kijelentette,

Magyarországon 2000 olyan aktivista dolgozik, akiket az amerikai tőzsdespekuláns pénzel.

Ők különböző érdekből akarnak a hazai belpolitikai folyamatokba beavatkozni – tette hozzá. Valósak azok a hírek, miszerint Sorosék mindent elkövetnek Brüsszelben is a hazai folyamatok befolyásolására. A nyílt társadalom alapítvány nem transzparens módon beavatkozik az Európai Bizottság munkájába – jelentette ki a Miniszterelnökség vezetője.

A szegedi SZEVIÉP-ügyről Lázár azt mondta, hogy eddig közel 700 millió forintot fizettek ki a károsultaknak. A kormány döntött arról is, hogy szabályozza a magasházak építését, így a legmagasabb épület maximum 65 méter lehet. Mindez vonatkozik a folyamatban lévő projektekre – mondta Lázár János. A Bazilikánál magasabb épület nem épülhet Budapesten a kormány álláspontja szerint.