A biztonságért nap mint nap dolgozni kell - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán pénteken.

Simicskó István úgy látja, a visegrádi országok biztonsági, politikai és gazdasági értelemben is fontosak Európa számára.

Biztonsági szempontból a V4-ek kiállása erőt mutat, és példát Nyugat-Európának is.

Simicskó István honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2018. február 12-én.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Simicskó közölte: bízik benne, hogy növekedni fog ez a tábor, amelynek Magyarország volt az élharcosa az elmúlt három évben.
Meg kell védenünk Európa külső határait, meg kell védenünk a családok, a nemzetek biztonságát - hangsúlyozta. Mi Közép-Európában megtanultuk, ha nincs erős, ütőképes hadseregünk, akkor előbb-utóbb idegen elnyomás lesz a vége. Most pedig látjuk, milyen invázió éri Európát - mondta a köztévében Simicskó István.
A miniszter elmondta azt is, hogy a visegrádi négyek, illetve a közép-európai országok erősítették együttműködésüket az utóbbi években. Felidézte, hogy csütörtökön közös hadgyakorlatot tartottak a visegrádi országok hadseregeinek különleges alakulatai.

Tomasz Szatkowski lengyel nemzetvédelmiminiszter-helyettes(j), Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter, Simicskó István magyar honvédelmi miniszter és Karla Slechtová cseh védelmi miniszter (j) a visegrádi országok (V4) védelmi minisztereinek találkozóján Budapesten, a Várkert Bazárban 2018. március 27-én.Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az összefogással nemcsak megnégyszereződik, hanem sokszorosan összeadódik az erejük - mondta a  honvédelmi miniszter, aki hozzátette, hogy a válságövezetekben is sok helyen együttműködnek a V4-ek.