Soros magyar blogja a kormányt és a kárpátaljai magyarokat támadja

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő cikkben állt az ukrán kormány mellé a botrányos ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban Soros blogja, a 444. Az írásban egyetlen "szakértőt" kérdeznek meg, egy ukrán kormánypárti kutatót, akinek véleményét minden kritika nélkül elfogadja a Soros-blog. A 888.hu hívta fel arra a figyelmet, hogy ez természetesen nem véletlen, a Soros által fizetett 444 azért támadja a magyar kormányt, és különösen Szijjártó Péter külügyminisztert, mert az ukrán válság és a 444 is ugyanazon tőről fakad: Soros áll a fonal végén. Tehát védeni kell a Gazda érdekeit, még akkor is, ha az teljesen ellentétes a kárpátaljai magyarok érdekeivel.
Vágólapra másolva!

Az írás legabszurdabb pontja, amikor az ukrán kormánypárti kutató is elismeri, hogy az ukrán oktatási törvény rossz, elhibázott - ennek ellenére a sorosista bloggerrel együtt levonja a következtetést: a magyar kormány a hibás. A 444 a szokásos hazug Soros-mantrát szajkózza: Magyarországot nem is a kárpátaljai magyarok mozgatják a fenti külpolitikai lépések során, hanem Oroszország érdekeit képviseli. Erről a 888 azt írja, hogy „ez a hazug érvelés egy színtisztán amerikai érdekeket alátámasztó narratíva, mely egy közismert amerikai kül- és geopolitikai érdeket támogat".

Soros György Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Amerikának nem érdeke, hogy Németország és Oroszország szövetségre lépjen egymással, mivel az már komoly versenytárs lenne számára globális szintéren:

„Vagyis blokkolni kell a német nagyipari, gyáripari tőke és know-how, valamint az orosz nyersanyagok egymásra találását."

Az ukrán válság mögött is Soros katonái álltak

A 2014-es kijevi forradalom és Janukovics elűzése óta Ukrajnában siralmas állapotok uralkodnak: keleten állóháború zajlik az orosz szakadárok és az ukrán hadsereg között, nyugatról pedig rengetegen elvándoroltak. Lengyelországba 1,5 millióan, további 1 millióan pedig feketemunkásként dolgoznak a nyugati szomszédjuknál. Csehországba 500 ezer ukrán menekült el, de vannak több százezren Szlovákiában, Skandináviában és a balti államokban is.

A cikk felidézi, hogy Ukrajna jelenleg komoly amerikai befolyás alá került.

A 2014-es válság Janukovicsot elűző kijevi forradalom aktivistáinak pénzelésében, így a káosz megteremtésében, majd az újrarendeződő központi államhatalom segítésében Soros György emberei vettek részt, amelyet alátámasztanak a Magyar Idők által nyilvánosságra hozott hangfelvételek is.

Ezt a 888 a korábban megjelent Magyar Idők cikk alapján jelenti ki, amely az ukrajnai Open Society vezér nyilatkozatából táplálkozott, aki kijelentette, hogy „Ukrajna volt annak idején a legsikeresebb akció".

A 888 felidézi a Magyar Idők által nyilvánosságra hozott felvételt, melyen egy Bisztrickij nevű ember, Soros ukrajnai megbízottja, helytartója arról beszél, hogy az általuk pénzelt úgynevezett civil szervezetek buktatták meg az ukrán elnököt. Arra a kérdésre, hogy ők buktatták-e meg az ukrán elnököt, nyíltan igennel felelt, és azt mondta, hogy „igen, mi fejlesztjük a civil aktivizmust Ukrajnában".

Hogy Soros György befolyása mennyire nagy lett Ukrajnában, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a kormányban amerikai-ukrán állampolgárok ülnek, ahogy a nagy állami vállalatok vezető székeiben és a közigazgatás felsőbb szintjein is a spekuláns emberei igazgatnak.

A cél pedig: még több pénz és hatalom

És hogy mire jó mindez a spekulánsnak?

A zavarosban tud halászni, és a kulcspozíciókban ülő emberein keresztül eléri, hogy az üzleti érdekeinek megfelelő döntések szülessenek: például azzal, hogy liberalizálják az ukrán földpiacot – 2 millió hektár földről van szó - az IMF-hitelért cserébe.

A 444-nek pedig azért fontos egy ilyen cikk megírása, mert mint ahogy a 888 is megírta, a 444-ben résztulajdonos a Media Development Fund svájci befektetési alap, amit Soros György hozott létre. Azaz védeniük kell a Gazda becsületét, ha fizetést akarnak a jövő hónapban is.

Soros az ukrán receptet akarja alkalmazni a magyar kormány megbuktatására is

Hasonló célok motiválják Sorost Magyarországon is.

A recept tehát megvan az ukrán minta alapján: az oligarcha hasonló módon kívánja bekebelezni Magyarországot is. Ahogy a 888.hu a Magyar Idők alapján megírta Soros hazánkban is 2000 fős hadsereget tart el, amelynek egy célja van: az Orbán-kormány megbuktatása.

És egy olyan kormány felállítása, amely maximálisan a spekuláns üzleti érdekeinek megfelelően tevékenykedik.

A cikk végül levonja a tanulságot:

„Azzal, hogy a 444 ma védelmébe vette a Soros által is destabilizált Ukrajnát, a képlet teljesen világossá és egyértelművé vált: a 2018-as magyar választásokat elképesztő anyagi erővel hekkeli a Soros-birodalom annak érdekében, hogy eltakarítsa Soros útjából az Orbán-kormányt."

Ahogy a kormányszóvivő fogalmazott a Vasárnapi Újság című rádiós műsorban: a választás a Soros-szervezetek elleni döntő ütközet lesz.