Újabb jobbikos korrupciós bomba: így pénzelte Czeglédy Vona jelöltjét

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
A jobbikos Rig Lajos tapolcai kampányát is támogatta pénzzel 2015-ben Gyurcsány Ferenc ügyvédje, Czeglédy Csaba. Erről beszélt egy tanú a TV2 Tények című hírműsorában. Újabb bizonyíték került tehát elő, hogy Czeglédy nemcsak a Demokratikus Koalíció és az MSZP kampányait pénzelte, hanem a Jobbikét is.
Vágólapra másolva!

Egy, a neve elhallatását kérő tanú ma este arról számolt be a TV2 Tények című műsorában, hogy

a gyurcsányista Czeglédy Csaba pénzzel támogatta a jobbikos Rig Lajos kampányát

a 2015-ös tapolcai időközi országgyűlési választásokon.

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A tapolcai kampányban személyesen vett részt Orbán Viktor miniszterelnök is, a fideszes képviselőjelölt, Fenyvesi Zoltán mellett kampányolt.

Néhányan tiltakoztak a kormányfő látogatása ellen, és tüntetést rendeztek.

A miniszterelnök ellen demonstrálók között ott volt Gyurcsány ügyvédje, Czeglédy is.

Az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy több kampányban is aktív szerepet vállalt azért, hogy így juthasson politikai kapcsolatokhoz, és milliárdos megbízásokhoz.

Ahogy azt korábban a Tények már felderítette, 2015-ben a veszprémi időközi választáson Kész Zoltánt pénzelte. Kész a baloldali pártok támogatásával, de függetlenként indult és nyert. Kampányának egyik koordinátora Czeglédy Csaba volt. A Tények tanúja szerint azonban nemcsak koordinálta, hanem súlyos milliókkal segítette a Kész-kampányt Czeglédy.

- Czeglédy Kész Zoltánnak meglehetősen gyanús körülmények között 50 millió forintot adott át egy motoros táskában. Egymás között ezt 50 kicsi indiánnak nevezték - mondta a tanú a Tényeknek.

A tanú beszámolt arról is, hogy Czeglédy Csaba volt az, akinek a politikusok szóltak, amikor készpénzre volt szükségük, és Czeglédyn keresztül jutott el a pénz Gyurcsány Ferenctől ahhoz, akit le akartak fizetni. Legyen szó akár nagy emberekről, akár - mint ahogy fogalmazott - kis halakról.

Czeglédy teli cipősdobozokban hordta a pénzt. A tanú szerint Czeglédynek komoly szerepe volt a DK felépítésében. Gyurcsány Ferenc mindig, mindenről tudott, ami az MSZP-ben történt, ráadásul, akiket az MSZP-ben Czeglédy finanszírozott, soha nem voltak a DK-val ellenségesek.