Összeütközött két busz Ferihegyen, többen megsérültek

2018.04.01. 11:12

Két busz ütközött össze Ferihegyen, kilenc ember megsérült – írja a Police.hu.

Vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján két személyszállító busz összeütközött.

A baleset okát még vizsgálja a rendőrség.

Az egyik busz hátulról hajtott bele az előtte haladóba.Forrás: police.hu

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, a balesetben Malév Ground Handling két busza érintett, amelyek a Wizzair Bukarestből érkező járatáról vitték az utasokat a terminálhoz. Az egyik jármű hátulról hajtott bele az előtte haladóba.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: már a repülőtéri mentők elkezdték az elsősegélynyújtást, majd a mentőszolgálat négy egységgel érkezett a helyszínre.

Kilenc embert kellett kórházba vinni, mindannyian felnőttek, különböző nemzetiségűek; életveszélyes sérült és gyerek nem volt a sérültek között. Egyikük súlyosan, nyolcan pedig könnyebben sérültek meg.

A korábbi információk még arról szóltak, hogy 10 ember sérült meg.

A sérülteknek jellemzően zúzódásaik vannak, de több embernél felmerült a csonttörés lehetősége. Sérülésük súlyosságát a kórházi röntgenvizsgálatokkal állapítják majd meg. Két fővárosi traumatológiai osztályra, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, valamint a Merényi Gusztáv kórházba vitték őket.