Morvai Krisztina: Vona koalíciót kötne Gyurcsánnyal

2018.04.03. 15:32

Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő szerint, ha nem a Fidesz-KDNP nyerné meg a vasárnapi választásokat, akkor káosz lenne az országban, aminek a bevándorláspárti Brüsszel nagyon örülne.

Véleménye alapján Brüsszelben manapság az a jelszó, hogy „Új Európát építünk". Világossá kell tenni a magyar emberek előtt, hogy ez mit is jelent: fel kívánják számolni a nemzeteken alapuló államokat, Európai Egyesült Államokat akarnak létrehozni, és „sokszínű, befogadó, toleráns, szolidáris" Európát terveznek.

Morvai Krisztina, független EP-képviselőForrás: MTI/Kallos Bea

Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy minden tagállamra nézve kötelezővé tennék a migránsok tömeges befogadását. Rendkívüli mértékben aggasztja, hogy minden egyes olyan ellenzéki párt, amelynek esélye van bejutni a parlamentbe – ideértve a Jobbikot is – folyamatosan hangsúlyozza az „Európai Unióhoz való közeledésünk" fontosságát, jelentőségét.

Márpedig minden magyar embernek világosan kell látnia: az Európai Unió és a tömeges migráció, illetve a tagállamoknak az erre történő rákényszerítése egymástól elválaszthatatlan fogalmak. Azt állítani, hogy „szeretnék jó kapcsolatokat az Európai Unióval, de nem szeretnék tömeges bevándorlást Magyarországon" olyan, mintha azt mondanám a zöldségesnél: szeretnék egy doboz tojást, de a sárgája nélkül – közölte az EP-képviselő egy Magyar Időknek adott interjújában.

Morvai nem érti, hogy sok régi jobbikos miért tudta elfogadni Vona Gábor nyilvános közeledését a szemkilövető és migránspárti erőkhöz.Szerinte a Jobbik és a baloldal között nyilvánvalóan van már megállapodás, mert minden ellenzéki párt arra biztatja választóit, hogy szavazzanak a legesélyesebb ellenzéki jelöltre. A Jobbik és Vona honlapjain is az az útmutatás szerepel, hogy mindenki kattintson egy oldalra, állapítsa meg, hogy választókörzetében ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt, és arra szavazzon.

Ez azt a sokkoló felhívást is magában foglalja, hogy amennyiben a DK–MSZP jelöltje az adott körzetben a legesélyesebb, akkor a jobbikosok is az illetőre szavazzanak. Ezen olyan mélyen megdöbbenti őt, hogy nem talál rá szavakat.

Szerinte, ha győz az ellenzék, akkor az lesz, amit Gyurcsány Ferenc mondott, azaz teljes káosz.Egyáltalán nem tartja kizártnak a Jobbik egyfajta szivárványkoalícióra vagy horrorkoalícióra lépjen a baloldali és liberális pártokkal.Brüsszelben ugyanakkor diadalittas ünneplés lenne. Úgy éreznék, hogy sikerült Magyarországot térdre kényszeríteni, összedőlt az utolsó bástya, megszűnt az utolsó akadály a kényszerbetelepítések, a felső határ nélküli kötelező kvóták előtt.Morvai megerősítette, hogy a balliberális képviselőtársai következetesen kiállnak az EU tömeges migrációra épülő bevándorláspolitikája mellett az Európai Parlamentben. Teljesen elképzelhetetlennek tartja, hogy ne így történne abban az esetben, ha Magyarországon ők kerülnének kormányra.

Az EP-képviselő kifejtette, hogy a kontinensen a migráció által sújtott országok népessége egyre inkább öntudatra ébred, és a választásokon olyan erőkre adja a voksát, amelyek megakadályozhatják a további betelepítéseket, az illegális migránsokat pedig igyekeznek hazatoloncolni. A legnagyobb jelentősége változatlanul Magyarországnak van, mi vagyunk a példakép.Mirkóczki Ádám azon kijelentéseit - miszerint a Jobbik hazudott a választóknak 2010 előtt - élete egyik legnagyobb csalódásaként éli meg Morvai.

Szerinte hatalmas a probléma Vona pártja körül, ha Heller Ágnes arra biztatja a balliberálisokat, hogy szavazzanak a Jobbikra.Gyanúja alapján Gyurcsány, illetve a balliberális erők a Jobbik hátán próbálnak visszakapaszkodni a hatalomba.Az EP-képviselőt az is megdöbbentette, hogy Simicska embere, Varga-Damm Andrea jobbikos parlamenti képviselő relativizálja és eljelentékteleníti a 2006 őszén történt súlyos rendőri brutalitást.Morvai Krisztina bízik benne, hogy április 8-án Brüsszel veszít, a hazájukért felelősséget érző magyar emberek pedig nyernek.